Reduceri de vara: -10% la 150 lei | -20% la 250 lei

Trifoi-rosu

Date generale

Trifoiul rosu sau Trifolium pratense - intalnit in special in Europa, in vestul Asiei si in nord-vestul Africii, este o specie de trifoi cunoscut in ultima perioada pentru potentialul terapeutic datorat izoflavonelor, compusi cu efect similar estrogenic, moduland selectiv receptorii de estrogeni.

Directii de recomandare

Menopauza: nivelul scazut de estrogen din perioada menopauzei poate determina reactii precum bufeuri, iritabilitate sau uscaciune vaginala. Trifoiul rosu contine izoflavone, care fac parte dintr-un grup mai mare de substante din plante, denumite fitoestrogeni (estrogeni derivati din plante), fiind folosit in vederea ameliorarii severitatii si frecventei simptomelor din aceasta perioada.

Osteoporoza: un nivel scazut de estrogen este, de asemenea, asociat cu osteoporoza, afectiune caracterizata de diminuarea rezistentei osoase si de pierderea osoasa; desi inca nu a fost demonstrata prin studii clinice (umane), administrarea de preparate pe baza de trifoi rosu, datorita continutului in izoflavone, poate creste densitatea osoasa.

Alte directii: reducerea LDL-colesterolului si cresterea nivelului de HDL-colesterol la femeile cu nivel ridicat de colesterol.

Preparate farmaceutice

Extractul de Trifolium pratense este disponibil pe piata sub mai multe forme, inclusiv ceaiuri, unguente, tinctura, capsule sau tablete.

Interactiuni si reactii adverse

Printre efectele secundare ce pot aparea la administrarea de trifoi rosu, se numara: reactii asemanatoare eruptiilor cutanate, dureri musculare, cefalee, greata sau sangerari vaginale, la unele femei.

Preparatele cu trifoi rosu nu se administreaza femeilor gravide (risc de avort) sau femeilor carora li se administreaza contraceptive orale sau alte produse pe baza de estrogen, persoanelor care urmeaza tratamente cu anticoagulante (existand riscul producerii de hemoragii) sau persoanelor predispuse la hemoragii. De asemenea, administrarea concomitenta cu medicamente ce sunt metabolizate la nivel hepatic de catre citocromul P450 este contraindicata.

Referinte

Red Clover, https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-308-red

What Are the Benefits of Taking Red Clover Herb Pills?, https://www.livestrong.com/article/344220-what-are-the-benefits-of-taking-red-clover-herb-pills/

Produse ce contin Trifoi-rosu

 • 100 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  78,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  102,00 lei
 • 60 tablete Activ...
  Pret obisnuit
  88,00 lei
 • Pret obisnuit
  59,00 lei
 • flacon cu 59 ml
  Pret obisnuit
  127,00 lei
 • Pret obisnuit
  143,00 lei