DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Fosfatidilcolina

Date generale

Fosfatidilcolina este o fosfolipida (o substanta grasa, complexa) care poate fi gasita in galbenus, in mustar, in boabele de soia, in semintele de floarea-soarelui. Aceasta este una dintre principalii constituenti ai membranelor celulare si ai proteinelor din sange. De cele mai multe ori, este confundata cu lecitina, desi nu sunt acelasi lucru. Acest lucru se datoreaza continutului de colina din lecitina, fosfatidilcolina fiind si ea o importanta sursa de colina.

Actiune

La nivel cerebral, fosfatidilcolina este folosita pentru sinteza de aceticolina. Acesta este un neurotransmitator excitant, cu rol important in memoria pe termen lung. Deficitul de acetilcolina din creier este asociat bolii Alzheimer.

Directii

Alzheimer si probleme de memorie: datorita faptului ca fosfatidilcolina poate fi un precursor al acetilcolinei si deoarece intra in structura membranei celulare, inclusiv a celei de la nivelul neuronilor, se studiaza intens posibilitatea ca aceasta sa fie inclusa intr-o serie de produse cu rol in sustinerea activitatii cerebrale. De regula, deficitul de acetilcolina din creier se manifesta prin lentoare in gandire, probleme de memorie ce pot degenera pana la Alzheimer, afectiuni maniacale.

Hepatita C: administrarea produselor pe baza de fosfatidilcolina in terapia cu interferon a ajutat la imbunatatirea functiei hepatice.
Colita ulcerativa: administrarea produselor pe baza de fosfatidilcolina pe o perioada de minimum trei luni contribuie la ameliorarea simptomelor asociate colitei ulcerative.
Alte directii: momentan, este studiata actiunea fosfatidilcolinei asupra grasimilor din organism. Primele rezultate indica o posibilitate ca aceasta sa sustina reducerea nivelului colesterolului, favorizand transportul si eliminarea LDL-ului din vasele de sange. Sunt medici care injecteaza fosfatidilcolina in interiorul lipoamelor (tumori benigne de origine grasa), in anumite situatii, dimensiunea acestora scazand cu pana la 30%.

Preparate farmaceutice

Fosfatidilcolina poate fi achizitionata ca substanta activa unica sau in combinatie cu alte substante active, sub forma de capsule, capsule gelatinoase moi si sub forma unor injectii folosite subcutanat, pentru reducerea depozitelor adipoase.

Interactiuni si reactii adverse

Fosfatidilcolina are un profil de siguranta crescut, putand fi administrata perioade lungi fara a da efecte secundare. In foarte putine cazuri, persoanele care o administrau au acuzat transpiratie excesiva si usor disconfort abdominal.

Referinte:
1. PHOSPHATIDYLCHOLINE, www.webmd.com
2. Benefits of Phosphatidylcholine, www.livestrong.com
3. Phosphatidylcholine Benefits and Effects for your Brain, www.nootriment.com
4. Boost Brain, Heart and Liver Health in One Sweep, www.liversupport.com

Produse ce contin Fosfatidilcolina

  • flacon cu 30 caps...
    Pret obisnuit
    57,00 lei