Boswellia

Date generale

Boswellia (Boswellia Serrata), cunoscuta si drept olibanum, este un arbore originar din India, Orientul Mijlociu si nordul Africii, care creste in zone calde cu soluri calcaroase. Exista mai multe tipuri de arbori din familia Boswellia, din care doar patru secreta rasina. Rasina de Boswellia Serrata mai este cunoscuta sub denumirea de tamaie indiana si este unul dintre cele mai cunoscute remedii din Ayurveda Indiana, fiind utilizata si ca substanta aromatica sau drept componenta placut mirositoare din parfumuri.

Mecanism de actiune

Extractul de Boswellia Serrata, in special acidul boswelic, a demonstrat o actiune selectiva, blocand in special actiunea enzimei cu rol pro-inflamator 5-LOX (enzima secretata de organismul uman care avea functia de a apara organismul oamenilor preistorici de diverse infectii. Pe masura ce afectiunile au fost eradicate, si-a pierdut functia terapeutica, in prezent fiind responsabila de afectiuni cum ar fi astmul, degradarea articulara, diverse boli cardiace si crescand nivelul de stres oxidativ din organism). Spre deosebire de anumite antiinflamatoare de sinteza, administrarea de extract de Boswellia nu a provocat degradarea glucozaminei din articulatii.

Directii

Sanatatea articulara: Administrarea de produse pe baza de Boswellia au evidentiat o reducere a durerii si inflamatiei articulare cu 32 pana la 65%, in functie de doza administrata.

Colita ulcerativa: In cazul anumitor pacienti, administrarea de produse pe baza de tamaie indiana a redus simptomatologia in aceeasi masura ca administrarea de produse pe baza de sulfasalazina. Sunt studii care au aratat ca poate induce remisia in colita ulcerativa in cazul a 70 pana la 82% din subiecti.

Preparate pe baza de Boswellia Serrata

Datorita mirosului deosebit, extractul de Boswellia poate fi gasit in diverse produse de uz cosmetic: creme, sapunuri, parfumuri, geluri de dus. Pentru uz farmaceutic, poate fi achizitionat ca substanta activa unica sau in diverse combinatii. Poate fi administrata sub forma de capsule, tablete, aerosoli.

Interactiuni si reactii adverse

Produsele pe baza de Boswellia Serrata au evidentiat putine efecte secundare, doar o mica parte din pacienti acuzand disconfort abdominal usor.

Referinte:

Find a Vitamin or Supplement, http://www.webmd.com

Boswellia Serrata, A Potential Antiinflammatory Agent: An Overview, https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Boswellia serrata: an overall assessment of in vitro, preclinical, pharmacokinetic and clinical data, https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Boswellia serrata, https://examine.com

Produse ce contin Boswellia

  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    72,00 lei
  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    83,00 lei