-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Utilizarea dispozitivelor multimedia conectata la structura cerebrala

Utilizarea dispozitivelor multimedia conectata la structura cerebrala

O cercetare recenta, citata de sciencedaily.com, sustine ipoteza potrivit careia intre utilizarea dispozitivelor multimedia si structura creierul nostru exista o legatura concreta. Persoanele care folosesc frecvent telefonul mobil, tableta sau laptopul au o densitate mai mica a materiei cenusii in anumite regiuni ale creierului fata de cele care apeleaza ocazional la unul dintre aceste gadget-uri.

Influenta dispozitivelor multimedia asupra vietii noastre este un subiect cercetat in repetate randuri, din diverse perspective. Odata ce oamenii de stiinta au constientizat rolul major pe care tehnologia il are in societatea actuala au pornit in cautarea modificarilor pe care aceasta l-a adus in viata noastra, atat la nivel comportamental, cat si organic. Cel mai recent studiu, realizat in cadrul University of Sussex, confirma rezultate obtinute si in cercetari anterioare. Exista o legatura intre utilizarea intensa, multilaterala a dispozitivelor media si pierderea capacitatii de concentrare, dar si problemele afective precum depresia sau anxietatea. Conform cercetatorilor legatura identificata trebuie explorata in continuare pentru a se stabili daca densitatea mai mica a materiei cenusii este cauzata de folosirea intensa a mai multor aparate sau daca persoanele care prezinta aceasta caracteristica sunt mai atrase de astfel de actiuni.

Cercetatorii de la Sackler Centre for Consciousness Science, din cadrul Univeristy of Sussex, au analizat structura cerebrala a 75 de adulti. Metoda utilizata a fost rezonanta magnetica nucleara (RMN). Toti subiectii au raspuns de asemenea la un chestionar privind folosirea dispozitivelor media, printre care telefonul mobil, calculatorul, televizorul sau media pe hartie. Rezultatele obtinute vizeaza materia cenusie din cortexul cingular anterior, regiune cerebrala implicata in functii cognitive si emotionale.

Produse recomandate


  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    89,00 lei
  • 30 tablete filmat...
    Pret obisnuit
    62,00 lei
  • 60 tablete RapidS...
    Pret obisnuit
    87,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare