📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Timpul petrecut in natura ne sporeste creativitatea

Timpul petrecut in natura ne sporeste creativitatea

Performanta la testele de creativitatea ne creste cu 50% dupa numai patru zile petrecute in natura, arata un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Utah din Statele Unite. In cadrul studiului 56 de voluntari cu varsta medie de 28 de ani au fost monitorizati timp de 6 zile intr-o tabara in natura unde nu au avut contact cu noile tehnologii: internet, telefon mobil, dar nici cu televizorul sau cu jocurile pe calculator. Din cei 56 de voluntari, 24 au dat un test de creativitate in dimineata de dinainte de plecare, iar 32 au dat testul in a patra zi de tabara.

Rezultatele au fost cu 50% mai bune la cei care au rezolvat testele de creativitate in a patra zi de tabara comparativ cu cei care au rezolvat textul inainte de plecarea in tabara.
Concluzia cercetatorilor este ca relaxarea pe care o induc peisajele naturale, dar si deconectarea de la tehnologie, precum si efectul pozitiv al miscarii si al lipsei de poluare asupra functiilor cerebrale ne cresc performantele intelectuale, inclusiv la capitolul ingeniozitate si creativitate in a rezolva diverse probleme.

Produse recomandate


  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    69,00 lei
  • Pret obisnuit
    77,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    135,00 lei
  • Pret obisnuit
    73,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare