Studiu: acizii grasi Omega-3, rezultate promitatoare in tratamentele antitumorale

Studiu: acizii grasi Omega-3, rezultate promitatoare in tratamentele antitumorale

Integrarea acizilor grasi Omega-3 in schemele de tratament antitumorale pot imbunatati raspunsul la tratament, dar si calitatea vietii pacientilor cu cancer, arata un studiu recent efectuat de cercetatorii Spitalului Universitar din Leicester, Marea Britanie.

Studiul a cuprins 50 de pacienti cu forme avansate de cancer pancreatic, carora li s-au administrat zilnic, timp de trei saptamani, 100 g de acizi grasi Omega-3, alaturi de medicatia antitumorala.

In urma tratamentului, s-a observat un mai bun raspuns al organismului la tratamentul antitumoral, o stabilizare a bolii, reducerea volumului metastazelor hepatice si imbunatatirea calitatii vietii la acest grup de pacienti.

Studiul este primul care analizeaza beneficiile acizilor grasi Omega-3 alaturi de chimioterapie, in patologia tumorala. Potrivit cercetatorilor, rezultatele justifica investigatii suplimentare si includerea acizilor grasi Omega-3 intr-un studiu randomizat de faza III (studii prin care se evalueaza eficacitatea, siguranta si compara medicatia placebo cu alte terapii).

Sursa: Sciencedaily

Produse recomandate


  • 237ml (gust de ca...
    Pret obisnuit
    125,00 lei
  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    89,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare