Somnul ajuta familiile care isi doresc un copil

Somnul ajuta familiile care isi doresc un copil

Un program de somn bine stabilit poate creste sansele unei femei de a ramane insarcinata, potrivit unui studiu realizat in cadrul Universitatii Inje din Coreea de Sud. Cheia sunt sapte, opt ore de somn si aceleasi ore de culcare si trezire.

Femeile care prefera sa leneveasca in pat dupa trezire sau cele care nu se odihnesc suficient isi reduc sansele de a avea un copil. Cat de mult doarme o femeie influenteaza nivelul din organism al anumitor hormoni cu rol in fertilitate. Iar obiceiurile legate de programul de odihna, considera cercetatorii, pot fi corelate si cu alte aspecte ale vietii precum alimentatia, exercitiile fizice si consumul de alcool, factori care de asemenea au efect asupra capacitatii de reproductie. O persoana care se culca si se trezeste tarziu sau care petrece mai mult timp in pat, dupa trezire, va face mai putine exercitii fizice si va fi mai neglijenta cu alimentatia.

La studiu au participat 656 de femei si, potrivit rezultatelor, cele care dormeau sapte pana la opt ore aveau sanse cu 25% mai mari de a ramane insarcinate decat femeile al caror somn dura noua sau mai multe ore. Fata de femeile care dormeau mai putin, s-a observat ca sansele de a avea un copil erau cu 15% mai mari. Pentru a avea efecte, reglarea programului de somn ar trebui sa inceapa cu cel putin trei saptamani inainte ca o persoana sa incerce sa ramana insarcinata, considera oamenii de stiinta.

Produse recomandate


  • 30 tablete filmat...
    Pret obisnuit
    62,00 lei
  • 60 tablete RapidS...
    Pret obisnuit
    87,00 lei
  • 30 tablete ActivT...
    Pret obisnuit
    76,00 lei
  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    86,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    110,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare