Rosiile reduc riscul de accident vascular cerebral

Rosiile reduc riscul de accident vascular cerebral

Daca iti plac rosiile si le consumi in mod frecvent, ai un risc mai mic de a face accident vascular cerebral (AVC), arata un studiu recent, realizat in Finlanda. In cadrul studiului, 1.000 de barbati finalndezi cu varsta cuprinsa intre 46 si 65 de ani au fost monitorizati pe durata a 12 ani pentru a li se observa nivelul de licopen din sange. Licopenul este un antioxidant care se gaseste in rosii si confera culoarea specifica acestor legume.

Dintre cei 1.000 de participanti la studiu, pe durata celor 12 ani, 67 de persoane au suferit AVC. Cercetarea a aratat ca acestia aveau si cea mai redusa cantitate de licopen in sange, comparativ cu persoanele care nu au avut astfel de probleme. Concluzia studiului este ca barbatii care au un nivel ridicat al antioxidantului licopen in sange, au un risc redus cu aproximativ 59% de a suferi un AVC, spre deosebire de cei cu un nivel mai mic.

,,Rezultatele studiului sunt dovada faptului ca o dieta bogata in legume poate reduce riscul de aparitie a AVC-ului. Important este ca oamenii sa consume cinci portii de legume si fructe pe zi, care sunt mai bune decat multe dintre medicamente”, a afirmat Jouni Karppi, cercetator la Universitatea de Est din Finlanda, care a participat la realizarea studiului.

Studiul a fost publicat in editia de octombrie a Jurnalului Medical ,,Neurologia".

Produse recomandate


 • 100 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  74,00 lei
 • 30 tablete ActivT...
  Pret obisnuit
  229,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  74,00 lei
 • Pret obisnuit
  285,00 lei
 • Pret obisnuit
  170,00 lei
 • flacon cu 60 caps...
  Pret obisnuit
  90,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare