DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Putem slabi fara dieta?

Putem slabi fara dieta?

Doi cercetatori din cadrul Loyola University Chicago Stritch School of Medicine, dr. Richard Cooper si dr. Amy Luke, au dat publicitatii un studiu care analizeaza legatura dintre exercitiile fizice si obezitate. Rezultatele arata ca antrenamentele nu pot avea rezultate fara o dieta corespunzatoare.

Mai mult efort inseamna si un apetit mai mare, intrucat organismul are nevoie sa compenseze energia cosnumata. Iar persoanele care se angajeaza intr-un program de antrenament, de cele mai multe ori, cad prada senzatiei sporite de foame pe care o resimt dupa efortul fizic intens. De aceea, cei doi cercetatori atrag atentia ca sportul poate ajuta in procesul de slabire doar daca este insotit de un control strict al aportului caloric. In sustinerea acestei afirmatii oamenii de stiinta se bazeaza pe date obtinute pe parcursul a mai multor ani de studiu.

Cei doi cercetatori considera ca sportul este o metoda buna de a mentine greutatea optima, in timp ce pentru scaderea in greutate este absolut necesar aportul caloric mai redus. Intrucat inseamna o modificare importanta in alimentatie, dieta pentru slabit trebuie sa fie implementata sub sricta supraveghere a unui specialist, care sa se asigure ca organismul primeste toti nutrientii de care are nevoie.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare