Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Omega 3 poate proteja creierul impotriva contractarii

Omega 3 poate proteja creierul impotriva contractarii

James Potalla, profesor asistent la University of South Dakota Sanford School of Medicine si statistician sef in cadrul Richmond Health Diagnostic Laboratory, a condus un studiu pentru a analiza influenta acizilor grasi Omega 3 asupra creierului.

Rezultatele arata ca femeile de varsta mai inaintata care au un nivel mai ridicat de Omega 3 in sange prezentau o contractare a creierului mai redusa. Concluzia ar putea fi faptul ca acizii grasi Omega 3 protejeaza creierul impotriva pierderii in volum, fenomen caracteristic inaintarii in varsta. Potrivit specialistilor, persoanele afectate de dementa inregistreaza pierderi in volum semnificative. 0,5% pe an este o valoarea normala pentru modificarea in volum a creierului dupa varsta de 70 de ani. In cazul dementei insa, procesul este mult mai accelerat si concentrat pe o anumita sectiune.

Cercetatorii au analizat date culese in cadrul Women’s Health Initiative Memory Study. Esantionul a cuprins 1 111 femei cu varsta medie de 70 de ani. Nici una dintre acestea nu prezenta semne de dementa la data inceperii studiului. Oamenii de stiinta au analizat nivelul acizilor grasi EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic) din celulele rosii sangvine. DHA reprezinta intre 30% si 40% din acizii grasi prezenti in menrabele celulelor neuronale.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare