Reduceri de vara: -10% la 150 lei | -20% la 250 lei

Medicii britanici cer introducerea unei accize la zahar

Medicii britanici cer introducerea unei accize la zahar

Marea Britanie ar putea introduce o acciza de 20% pentru produsele care contin zahar, dupa ce medicii s-au aratat ingrijorati de cresterea persoanelor care sufera de obezitate si alte boli asociate consumului de zahar.

Propunerea face parte dintr-un raport intocmit de British Medical Association care cere introducerea unei taxe la produsele alimentare care contin zahar, dar si un control strict asupra tipului si calitatii produselor comercializate in scoli.

Initiativa vine dupa ce la inceputul anului, Organizatia Mondiala a Sanatatii tragea un semnal de alarma asupra cantitatii ridicate de zahar din alimente, recomandand scaderea consumului de zaharuri, inclusiv din alimente precum sosuri, bauturi, dar si alte tipuri de produse. Potrivit OMS, zaharurile ar trebui sa reprezinte max. 10% din aportul energetic zilnic, echivalentul a 50 grame de zahar (12 lingurite) pe zi. Principalele surse de zaharuri rafinate se afla in bauturile indulcite, cereale, produse de patiserie si sucuri de fructe. Mare atentie la alimentele consumate – o singura doza de bautura carbogazoasa poate contine 9 lingurite de zahar (40 grame), in timp ce o lingura de ketchup poate contine o lingurita de zahar (4 grame).

Printre tarile care deja taxeaza produsele care contin zaharuri se numara: Ungaria, Franta, Mexic si cateva state din USA.

Sursa: bbc.com

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare