Lectura tine vie memoria

Lectura tine vie memoria

Integramele si lectura sunt exercitii bune pentru creier, indiferent de varsta, sustine un studiu realizat de cercetatori din Statele Unite si Anglia. Acesta este inca o dovada din partea cercetatorilor asupra necesitatii antrenarii materiei cenusie.

Cercetarea a aratat ca materia cenusie poate fi antrenata si protejata printr-o activitate sustinuta a creierului. Completarea integramelor si lectura sunt obiceiuri care mentin creierul activ, ii incetinesc degradarea si ajuta la pastrarea memoriei. Pentru cei care incep antrenarea frecventa a creierului in a doua parte a vietii, degradarea este redusa cu 32% fata de cei cu o activitate medie. De asemenea riscul de Alzheimer este mai mic in cazul persoanelor preocupate de lectura sau de integrame.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de aproape 300 de persoane cu o varsta de peste 55 de ani. Subiectii au participat la completarea unor teste cognitive. Acestea au fost realizate la fiecare 6 ani, de la varsta la care s-au alaturat cercetarii, pana la o varsta maxima medie de 89 de ani. De asemenea, participantii au oferit informatii privind activitatile intelectuale desfasurate din prima parte a vietii pana mai tarziu.

Produse recomandate


 • 100 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  70,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  105,00 lei
 • 50 capsule moi
  Pret obisnuit
  53,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare