-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Insulina inteligenta, un instrument promitator in controlul diabetului

Insulina inteligenta, un instrument promitator in controlul diabetului

Persoanele care sufera de diabet zaharat, vor avea acces la tratamentul cu un nou tip de insulina, denumita de oamenii de stiinta „insulina inteligenta”. Potrivit oamenilor de stiinta, noua insulina ofera un control mai bun al glicemiei, actionand controlat pe parcursul intregii zile, arata datele unui raport publicat in editia din februarie a PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America), citat de BBC.

„Insulina inteligenta” este o versiune modificata a insulinei obisnuite si contine un set suplimentar de molecule aflate la capatul care uneste insulina de proteinele care circula in sange. Atata timp cat nivelul de glucoza din sange este la nivel normal, acest tip de insulina ramane atasata de proteine, inactiva. Atunci cand nivelul de zahar creste, insulina inteligenta se activeaza, glucoza se leaga de insulina si o face sa actioneze.

Noul tip de insulina se poate administra intr-o singura doza si poate actiona toata ziua. Astfel, pacientii cu diabet nu vor trebui sa-si verifice de cateva ori pe zi glicemia si sa-si administreze insulina.

Studiile efectuate pe animale au dat rezultate pozitive, urmand sa mai treaca printr-o serie de teste.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare