Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Infertilitatea, cat de grav este?

Infertilitatea, cat de grav este?

Intarzierea aparitiei unui copil in familie poate afecta viata de cuplu in foarte multe privinte, de la ruperea linistii si armoniei dintre parteneri, pana la aparitia indoielilor si a sentimentelor de vinovatie in randul fiecaruia dintre cei doi membri ai cuplului.

Cuprins

Cand putem vorbi despre infertilitate?
Infertil vs. steril
Factori care impiedica aparitia sarcinii
Infertilitatea, o problema pentru care exista ajutor

Cand putem vorbi despre infertilitate?

Sperantele si asteptarile sunt mari atunci cand partenerii se hotarasc sa isi intemeieze o familie. De cele mai multe ori, daca rezultatele nu apar rapid si se lasa asteptate, apar in scurt timp si ingrijorarile: de ce nu putem face un copil acum? vom putea avea oare un copil? sunt infertil/infertila?. Infertilitate nu inseamna imposibilitatea permanenta de a concepe un copil. Din punct de vedere medical, infertilitatea poate fi invocata atunci cand sarcina nu se instaleaza in decurs de cel putin un an de contact sexual neprotejat, dar nu inseamna automat si lipsa oricarei posibilitati ca aceasta sa apara.

Infertil vs. steril

“Infertil” si “steril” sunt doi termeni care in multe contexte sunt folositi pentru a desemna aceeasi stare. Infertilitatea reprezinta lipsa unei sarcini din motive care pot sa tina atat de femeie, cat si de barbat. Sterilitatea insa tine de aparatul reproductiv al barbatului si poate insemna, de exemplu un flux anormal de sange in zona pelviana.

Factori care impiedica aparitia sarcinii

Un dezechilibru hormonal, cum este nivelul scazut de progesteron la femeie sau valori mici ale nivelului de testosteron la barbat, sunt printre principalele motive pentru care un membru al cuplului ajunge sa fie diagnosticat cu infertilitate. Activitatea glandei tiroide in afara limitelor normale, fie ca vorbim despre hipertiroidie sau hipotiroidie, reprezinta un alt obstacol pentru instalarea sarcinii. Pe langa acestea, infertilitatea poate fi cauzata de afectiuni inflamatorii, de leziuni ale aparatului genital, precum si de un stil de viata impropriu (sedentarism, stres fizic si psihic, fluctatii de greutate frecvente si semnificative etc.).

Infertilitatea, o problema pentru care exista ajutor

Pentru a creste sansele de a avea un copil, este important ca fertilitatea sa fie stimulata din toate “fronturile”. O investigatie medicala este necesara pentru a evalua starea de sanatate si a elimina orice posibile cauze care necesita tratament. De asemenea, un regim alimentar atent, multa miscare, cat mai putin stres si un aport extern sub forma de supliment alimentar care sa sustina actiunea organismului pot fi factori care sa creasca sansele de a avea o sarcina. Fertility Blend™ 100 capsule easy-to-swallow de la Secom® este un supliment alimentar cu o formula complexa, fito-homeopata 100% naturala, pe baza de extracte din Damiana, Ginseng-siberian, Palmier-pitic, Crusin, Kelp si Sarsaparilla. Produsul este eficient in terapia complementara, atat a infertilitatii feminine, cat si masculine. Fertility Blend™ contribuie la echilibrarea hormonala prin stimularea nivelului de progesteron, respectiv a nivelului de testosteron, la reglarea activitatii tiroidiene, a libidoului, precum si la reducerea emotivitasii, iritabilitatii si a nervozitatii. De asemenea, Fertility Blend™ are rol in reducerea nivelului toxinelor care pot influenta negativ fertilitatea masculina si feminina.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare