Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Curcuminoidele si Feniculul reduc durerea abdominala in Sindromul de Intestin Iritabil

Curcuminoidele si Feniculul reduc durerea abdominala in Sindromul de Intestin Iritabil

Durerea abdominala care afecteaza persoanele cu Sindrom de Intestin Iritabil (SII) se poate ameliora la administrarea curcuminoidelor si a uleiului de fenicul, arata datele unui studiu efectuat de o echipa multidisciplinara italiana, publicat in Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases, editia din iunie 2016.

Studiul a inclus un esantion format din 121 de pacienti cu forme usoare si moderate de SII, cu un scor de durere abdominala intre 30 si 70 mm VAS (Visual Analogue Scale), carora li s-au administrat timp de 30 de zile o combinatie de curcuminoide si fenicul sau placebo.

Durerea abdominala, cel mai dificil simptom de tratat in Sindromul de Intestin Iritabil, a scazut in intensitate la grupul experimental, peste 50% dintre acesti pacienti raportand o reducere progresiva a durerii abdominale inca din primele zile ale tratamentului.

Curcuminoidele sunt substante active extrase din radacina de Turmeric (Curcuma longa) ̶ planta erbacee originara din Asia, folosita cu succes in bucatarie. Curcuminoidele sunt cunoscute si folosite pentru efectele antiinflamatoare, antioxidante si antivirale, fiind studiate si pentru proprietatile anticancerigene.

Feniculul este o planta originara din Europa de Sud, fiind raspandita pe tarmul Marii Mediteraniene. Aceasta este bogata in fibre dietetice, vitamine (complex de B, vitamina C), minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc) si are efect carminativ (calmeaza durerile abdominale si favorizeaza evacuarea gazelor), antispastic, sedativ, tonic nervos, expectorant, diuretic, hipotensiv, galactogog, fiind recomandat ca adjuvant in afectiuni gastrointestinale, afectiuni respiratorii, stari depresive.


Referinte:
1. Portincasa, Piero, et al. "Curcumin and Fennel Essential Oil Improve Symptoms and Quality of Life in Patients with Irritable Bowel Syndrome." J Gastrointestin Liver Dis 25.2 (2016): 151-157.
2. Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases

Produse recomandate


  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    206,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    61,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare