-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Ce favorizeaza imbatranirea pielii din cauza radiatiilor solare?

Ce favorizeaza imbatranirea pielii din cauza radiatiilor solare?

O cercetare recenta, citata de sciencedaily.com, arata ca imbatranirea pielii, cauzata in special de expunerea la radiatiile solare, este puternic influentata de actiunea unei enzime din organism. Descoperirea este importanta pentru mentinerea sanatatii tesutului epidermic dar si a altor tesuturi sau a vaselor de sange.

Descoperirea a avut loc intamplator in timpul unui studiu condus de David Granville, profesor in cadrul Department of Pathology and Laboratory Medicine si cercetator principal al Centre for Heart Lung Innovation of UBC and St. Paul’s Hospital. David Granville si echipa sa analizau efectele granzimei B asupra vaselor de sange si in ce masura lipsa acesteia din organism face ca vasele de sange sa se ingusteze si rigidizeze mai greu. Pe parcursul experimentelor cercetatorii au observat ca anumiti subiecti utilizati in cadrul studiului aveau pielea mai putin ridata fata de altii in ciuda expunerii repetate la raze ultraviolete. Subiectii a caror piele a imbatranit mai putin prezentau o caracteristica deosebita: lipsa granzimei B din organism. Pe langa aspectul mai putin alterat ale acestora, s-a observat si o mentinere mai buna a rezervelor de colagen din organism.

Rezultatele obtinute de oamenii de stiinta reprezinta un bun punct de plecare pentru cercetari viitoare, in identificarea unor solutii care sa previna imbatranirea si deteriorarea tesuturilor care depind de colagen, precum pielea sau vasele de sange.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare