📢10% reducere la 150 lei sau 20% la 250 lei cheltuiti

Acizii hidroxilici, ingrediente inovatoare pentru intinerirea pielii

Acizii hidroxilici, ingrediente inovatoare pentru intinerirea pielii

Cuprins


Introducere
Utilizarea cosmetica a acizilor hidroxilici
Tipuri de acizi hidroxilici
Cum actioneaza?
Glycolic Acid 10% Cream pentru ten luminos, cu aspect intinerit si neted

IntroducereAcizii hidroxilici reprezinta ingrediente inovatoare responsabile de intensificarea proceselor de regenerare cutanata, utilizate pentru beneficiile cutanate diverse pe care le ofera atat in scop terapeutic, cat si in scop cosmetic.


Utilizarea cosmetica a acizilor hidroxilici


Acizii hidroxilici contribuie la indepartarea impuritatilor, a celulelor devitalizate din straturile superficiale ale epidermei, prin exfoliere, stimuland procesele de regenerare cutanata si chiar sinteza colagenica. In general, pentru uzul individual se folosesc concentratii de pana la 10%, in timp ce saloanele de dermoestetica realizeaza peeling-uri profunde cu substanta in concentratie de 20 pana la 70%.
Acizii hidroxilici sunt utilizati de asemenea pentru reducerea aspectului tesutului cicatricial sau pentru corectarea hiperpigmentarii. In cazul folosirii acestei substante este necesara intotdeauna protectie solara, pielea fiind mai sensibila la actiunea razelor solare.


Tipuri de acizi hidroxilici


Cei mai importanti reprezentanti ai acestei categorii sunt acidul glicolic si acidul lactic. Inca de la introducerea lor in practica de specialitate, acizii hidroxilici au revolutionat ingrijirea dermatocosmetica. Se utilizeaza in general in concentratii care variaza intre 2 si 70%, pentru tratamentul dermatologic al unor afectiuni specifice sau pentru beneficiile cosmetice deosebite pe care le ofera. Acestia exercita un efect intens de reintinerire si regenerare, fiind recomandati in cazul pielii afectate de expunerea la actiunea nociva a factorilor de mediu, un rol central in acest sens jucandu-l radiatiile UV.


Acizii hidroxilici includ 3 clase principale: 1 – acizi alfahidroxilici, II – betahidroxilici si III – polihidroxilici si polihidroxibionici.


Cei mai de seama reprezentanti ai primei categorii sunt acidul glicolic, primul introdus in tratamentele dermatocosmetice, si acidul lactic. Se numesc astfel datorita pozitionarii gruparii hidroxilice intr-o anumita pozitie in molecula, mai precis in pozitia alfa.
Acizii polihidroxilici includ mai multe grupari hidroxilice, iar cei polihidroxibionici contin si o molecula de zahar in structura.
Acizii betahidroxilici au gruparea hidroxilica in pozitia beta, insa de cele mai multe ori prezinta o grupare hidroxil in pozitia alfa si una in pozitia beta. Din acest motiv de multe ori acestia sunt asimilati tot categoriei de acizi alfahidroxilici. In cadrul acestei categorii, amintim: acidul topic, citric si malic.


De cele mai multe ori si acidul salicilic este descris in publicatiile dermatologice ca un acid betahidroxilic insa aceasta clasificare este incorecta. De asemenea actiunea sa este distincta de cea a acizilor betahidroxilici.


Cum actioneaza?


Acizii alfahidroxilici actioneaza pentru accelerarea regenerarii celulelor epidermice si prin reducerea aderentei celulelor care sunt devitalizate, favorizand descuamarea acestora pentru a lasa loc celulelor tinere. Practic se ajunge la o structura reintinerita a epidermei, care este in acelasi timp mai rezistenta, acest strat crescand in grosime odata cu utilizarea acizilor hidroxilici. Tenul matur tinde sa aiba o epidema subtiata de trecerea timpului si actiunea nociva a factorilor de mediu, ceea ce creste vulnerabilitatea, riscul de deshidratare, fiind unul din factorii care contribuie la aspectul de piele imbatranita. De asemenea, acizii alfahidroxilici stimuleaza productia de acid hialuronic si colagen, sustinand activitatea celulelor care joaca un rol crucial in productia acestor elemente, celule numite fibroblaste. Se inregistreaza deci o crestere marcanta a continutului de acid hialuronic al pielii, cu impact major asupra aspectului si gradului de hidratare al acesteia.


Pentru ca pielea tanara pe care o dezvaluie prin indepartarea celulelor devitalizate de la nivelul stratului superficial al epidermei si stimularea proceselor de regenerare este mai putin echipata sa faca fata unei expuneri intensive la soare (straturile imbatranite erau deja incarcate cu o cantitate mai mare de melanina-pigment care da culoare pielii protejand-o de radiatiile UV), utilizarea cremelor pe baza de acizi hidroxilici se va asocia cu utilizarea cremelor de protectie solara si evitarea expunerii excesive la soare.


Se recomanda precautie in utilizarea lor in cazul tenului sensibil, care este posibil sa nu tolereze foarte bine aceste tratamentele si sa necesite concentratii mai mici (5%).
In cazul peelingurilor mai puternice realizate in saloanele de dermoestetica (concentratii mari de 20% sau chiar mai mult), pielea va arata similar pielii arse de soare cateva zile, dupa care va trece printr-un proces de exfoliere, lasand loc pielii tinere cu aspect innoit. Concentratiile echilibrate, care pot varia de la cateva procente pana la zece la suta, permit uzul individual, de durata, fara aparitia reactiilor intalnite in cazul peelingurilor realizate cu concentratii mari in saloane specializate.
Ca in toate procedurile dermatocosmetice, echilibrul este esential, iar frecventa utilizarii trebuie armonizata cu specificul fiecarui ten, pentru a putea fi savurate din plin beneficiile estetice pe care le aduc cu sine aceste ingrediente inovatoare. Utilizarea corecta a unei creme cu o concentratie optima de acizi alfahidroxilici inseamna rezultate cu adevarat spectaculoase, de reducere a ridurilor si a liniilor fine, de uniformizare a pigmentarii si de reducere a gradului de transparenta cutanata. Se obtine practic o atenuare a aspectului tern, lipsit de volum al pielii imbatranite, pentru a dezvalui un ten revitalizat, care este echilibrat si hidratat, ferm si elastic. Intr-un cuvant: intinerit.


Glycolic Acid 10% Cream pentru ten luminos, cu aspect intinerit si neted


Glycolic Acid 10% Cream, crema de noapte cu ingrediente naturale, contine acid glicolic in concentratie de 10%, un amestec emolient compus din ulei de cocos, unt de shea si gel de aloe, precum si l-arginina. Produsul sustine regenerarea cutanta, pentru un ten luminos, cu aspect intinerit si neted. Glycolic Acid 10% Cream reduce semnificativ aspectul ridurilor si al liniilor fine si este recomandat pentru tenul mixt, normal sau uscat. Acesta stimuleaza sinteza de acid hialuronic si reduce degradarea fibrelor de colagen, stimuleaza procesele de reparare cutanata, favorizand reepitelizarea, sinteza colagenica si refacerea structurilor microvasculare, si favorizeaza atenuarea aspectului inestetic al tesutului, redand pielii elasticitatea si supletea. Prin actiunea sa exfolianta delicate indeparteaza excesul de sebum, impuritatile de la suprafata pielii, precum si celulele devitalizate din straturile superficiale ale epidermei. Glycolic Acid 10% Cream uniformizeaza pigmentarea pielii si ajuta la cresterea gradului de luminozitate al acesteia.


Glycolic Acid 10% Cream este un produs nou pe piata din Romania si face parte din gama de fito-dermatocosmetice Life-flo®, oferita in exclusivitate de Secom®, lider de autoritate in solutii de medicină integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern, si promotor al frumusetii prin produse fito-dermatocosmetice, cu ingrediente de inalta calitate. Afla mai multe despre produsele Life-flo® si despre ingrijirea tenului, pielii, parului si unghiilor pe www.secom.ro.


Prin extinderea portofoliului Secom® cu gama de produse Life-flo®, compania asociaza astazi, intr-un intreg perfect, suplimente alimentare pentru necesitatile interne ale organismului cu produse topice exceptionale pentru sanatatea ssi frumusettea tenului, a pielii, a parului si a unghiilor.


Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate si frumusete.


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare