Suport clienti: 021 9962, L - V 9:00 - 17:00

MSM (Metilsulfonilmetan)

Date generale

MSM (metilsulfonilmetan) este o substanta pe baza de sulf care se gaseste in mod normal in plante, organisme animale si in corpul uman. Este una dintre cele mai usor de administrat substante pe baza de sulf, deoarece nu are miros neplacut, nu lasa gust amar si nu irita pielea la administrarea indelungata.

Actiune

MSM-ul contine 34% sulf, al treilea mineral ca importanta si cantitate in organism, precedat doar de calciu si de fosfor.
Sulful mentine permeabilitatea membranei celulare, favorizand eliminarea compusilor de metabolism din interiorul acesteia. Totodata, intra in compozitia colagenului, o fibra esentiala in mentinerea sanatoasa a pielii, tendoanelor, articulatiilor. Favorizeaza sinteza de glucozamina la nivel articular si mentine aspectul sanatos al pielii, parului si unghiilor, sustinand productia de cheratina.

Directii

Antiinflamator: administrarea de MSM reduce procesele inflamatorii din organism, acesta fiind potrivit in afectiuni ca osteo-artrita, artrita reumatoida, tendinita, bursita, inflamatii pe nerv, inflamatii musculare, sindrom premenstrual. Reduce afectarea musculara si efectele stresului indus de efort fizic indelungat.
Detoxifiant: sulful are rolul de a pastra o permeabilitate optima a membranei celulare, favorizand eliminarea deseurilor de metabolism din interiorul celulei.
Adjuvant in rozacee: administrarea de MSM impreuna cu silimarina, la nivel topic, reduce manifestarea rozaceei, imbunatatind in special coloratia tenului.
Mentine sanatatea pielii, parului, unghiilor: sulful favorizeaza productia de colagen si cheratina, ajutand la obtinerea unui aspect sanatos al pielii, parului si unghiilor. Administrarea topica de produse cu continut de MSM ajuta la refacerea tesuturilor, la vindecarea mai rapida a arsurilor, ranilor, eczemelor, hemoroizilor.
Alte utilizari: se mai recomanda produse pe baza de MSM in urmatoarele afectiuni: dureri cronice, alergii, diverse tipuri de afectiuni tumorale.

Preparate farmaceutice

MSM-ul poate fi achizitionat sub forma de capsule, tablete, pulbere, picaturi. Poate fi achizitionat ca substanta activa singulara sau in diverse formule combinate: cu glucozamina, condroitina, acid hialuronic, colagen, pentru articulatii sau cu alte extracte din plante sau alte substante active in creme si geluri pentru aplicare topica.
OptiMSM este un ingredient patentat pe baza de metil-sulfonil-metan, care si-a castigat reputatia de cea mai pura, mai sigura si mai biodisponibila forma de MSM din lume.

Interactiuni si reactii adverse

MSM are un profil de siguranta ridicat, nefiind evidentiate reactii adverse severe la administrarea unei doze de pana la 3 g pe o perioada indelungata.


Referinte:
1. Methylsulfonylmethane, www.examine.com
2. Sulfur for Better Health? Yes, 10 Surprising Ways, www.healthfree.com
3. 7 Benefits of MSM – The Miracle Supplement, www.theshawnstevensonmodel.com
4. MSM (METHYLSULFONYLMETHANE), www.webmd.com
5. Methylsulfonylmethane (MSM), www.drugs.com
6. MSM (Methylsulfonylmethane), www.webmd.com
7. http://www.optimsm.com/  

Produse ce contin MSM (Metilsulfonilmetan)

loader
MSM 750mg

90 capsule vegetale

59.00 lei
In stoc
loader
MSM Advanced

60 tablete ActivTab™

118.00 lei
In curs de aprovizionare

Articole complementare

Sanatate de la A la Z

Problemele aparute la nivelul articulatiilor au efecte negative considerabile asupra vietii de zi cu zi. Ele nu mai repr...

Sanatate de la A la Z

Fiecare dintre noi are o bunica cu un talent deosebit de a prezice schimbarile de vreme, bazandu-se pe durerile de artic...

Inapoi la glosar