Ulm-rosu

Date generale

Extractul din scoarta de Ulmus rubra este bogat in polizaharide mucilaginose, cu efect demulcent. Continutul ridicat de calciu poate da extractului de ulm rosu efect antiacid.

Directii de recomandare

Durere in gat: produsele destinate calmarii durerii in gat si tusei contin extract de ulm rosu, in vederea prelungirii efectului antialgic.

Reflux gastro-esofagian: prin continutul in mucilagii, extractul de Ulmus rubra are efect emolient si actioneaza in vederea protejarii mucoasei inflamate si iritate a esofagului si a stomacului; de asemenea, ulmul creste secretia de mucus la nivelul intregului tract digestiv, calmand si protejand tesuturile iritate; nu exista, insa, studii clinice care sa confirme aceste efecte.

Alte directii: diaree, constipatie, hemoroizi, infectii urinare; in aplicatii locale in caz de rani, arsuri, reumatism, ulcere.

Preparate farmaceutice

Extractul de ulm rosu se poate gasi pe piata sub forma de capsule, tinctura sau ceaiuri.

Interactiuni si reactii adverse

Nu exista efecte secundare grave asociate administrarii de ulm rosu. Cu toate acestea, nu se recomanda in stari particulare de sarcina si la alaptare.

Datorita mucilagiilor din compozitie, administrarea pe cale orala a extractului de ulm rosu se face cu o cantitate suficienta de apa si la distanta de cel putin o ora de alta medicatie (mucilagiile pot determina scaderea absorbtiei altor substante).

Referinte

Slippery Elm, https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono

Slippery Elm and GERD, https://www.livestrong.com/article/449392-slippery-elm-and-gerd/
Pregnancy: Second Trimester, https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/ulmus-rubra

Produse ce contin Ulm-rosu

  • 60 tablete Activ...
    Pret obisnuit
    88,00 lei