MSM

Date generale

MSM (metilsulfonilmetan) este o substanta pe baza de sulf care se gaseste in mod normal in plante, organisme animale si in corpul uman. Este una dintre cele mai usor de administrat substante pe baza de sulf, deoarece nu are miros neplacut, nu lasa gust amar si nu irita pielea la administrarea indelungata.

Actiune

MSM-ul contine 34% sulf, al treilea mineral ca importanta si cantitate in organism, precedat doar de calciu si de fosfor. Un compus prezent în cantități foarte mici în multe alimente, ca fructele, legumele, cerealele, laptele crud de vacă, algele marine si carnea, MSM a fost descoperit la sfarsitul anilor 1970. Cercetatorii de la Portland Oregon Health Sciences University din SUA au inceput sa experimenteze cu MSM in cautarea unor utilizari terapeutice.

Sulful mentine permeabilitatea membranei celulare, favorizand eliminarea compusilor de metabolism din interiorul acesteia. Totodata, intra in compozitia colagenului, o fibra esentiala in mentinerea sanatoasa a pielii, tendoanelor, articulatiilor. Favorizeaza sinteza de glucozamina la nivel articular si mentine aspectul sanatos al pielii, parului si unghiilor, sustinand productia de cheratina.

Directii

Antiinflamator: administrarea de MSM reduce procesele inflamatorii din organism, acesta fiind potrivit in afectiuni ca osteo-artrita, artrita reumatoida, tendinita, bursita, inflamatii pe nerv, inflamatii musculare, sindrom premenstrual. Reduce afectarea musculara si efectele stresului indus de efort fizic indelungat.

Detoxifiant: sulful are rolul de a pastra o permeabilitate optima a membranei celulare, favorizand eliminarea deseurilor de metabolism din interiorul celulei.
Adjuvant in rozacee: administrarea de MSM impreuna cu silimarina, la nivel topic, reduce manifestarea rozaceei, imbunatatind in special coloratia tenului.
Mentine sanatatea pielii, parului, unghiilor: sulful favorizeaza productia de colagen si cheratina, ajutand la obtinerea unui aspect sanatos al pielii, parului si unghiilor. Administrarea topica de produse cu continut de MSM ajuta la refacerea tesuturilor, la vindecarea mai rapida a arsurilor, ranilor, eczemelor, hemoroizilor.
Alte utilizari: se mai recomanda produse pe baza de MSM in urmatoarele afectiuni: dureri cronice, alergii, diverse tipuri de afectiuni tumorale.

Preparate farmaceutice

MSM-ul poate fi achizitionat sub forma de capsule, tablete, pulbere, picaturi. Poate fi achizitionat ca substanta activa singulara sau in diverse formule combinate: cu glucozamina, condroitina, acid hialuronic, colagen, pentru articulatii sau cu alte extracte din plante sau alte substante active in creme si geluri pentru aplicare topica.

OptiMSM este un ingredient patentat pe baza de metil-sulfonil-metan, care si-a castigat reputatia de cea mai pura, mai sigura si mai biodisponibila forma de MSM din lume.

Interactiuni si reactii adverse

MSM are un profil de siguranta ridicat, nefiind evidentiate reactii adverse severe la administrarea unei doze de pana la 3 g pe o perioada indelungata.

Referinte:
1. Methylsulfonylmethane, www.examine.com
2. Sulfur for Better Health? Yes, 10 Surprising Ways, www.healthfree.com
3. 7 Benefits of MSM – The Miracle Supplement, www.theshawnstevensonmodel.com
4. MSM (METHYLSULFONYLMETHANE), www.webmd.com
5. Methylsulfonylmethane (MSM), www.drugs.com
6. MSM (Methylsulfonylmethane), www.webmd.com
7. http://www.optimsm.com/

Produse ce contin MSM

  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    72,00 lei