Seleniul iti ajuta imunitatea

Seleniul iti ajuta imunitatea

Este un mineral cu proprietati antioxidante, de aceea este de ajutor imunitatii, dar contribuie si la sustinerea altor functii importante din organism. De exemplu, seleniul este recunoscut pentru faptul ca sustine fertilitatea masculina si pentru faptul ca reduce riscul de sarcini oprite din evolutie.

Impreuna cu vitamina E, seleniul incetineste procesul de imbatranire si reduce din efectele negative ale oxidarii. Fiind esential pentru organism, se afla in majoritatea tesuturilor corpului, dar exista cantitati mai mari de selenium in rinichi, ficat, splina si pancreas. In cazul barbatilor, aproximativ jumatate din cantitatea de selenium din corp este concentrata in testicule, canalele seminale si in zona prostatei. Seleniul este vital pentru mobilitatea spermatozoizilor, de aceea sporeste sansele de concepere si are efect pozitiv asupra fertilitatii masculine. Deficitul de selenium este asociat cu boli cardiovasculare si alte afectiuni care produc inflamatie in corp.

Seleniul, impreuna cu vitaminele C si E, ajuta la fortifierea imunitatii si asigura protectie impotriva infectiilor virale. Unele studii arata ca seleniul este de ajutor in controlul virusului herpetic, iar altele sustin ca reduce riscul de a face boala SIDA dupa infectarea cu virusul HIV.

Seleniul este implicat in functionarea corecta a tiroidei, datorita faptului ca este o componenta activa a unei enzime care regleaza activitatea tiroidei. Daca organismul nu are suficient selenium, se poate ajunge la difunctii tiroidiene si la hipotiroidism. De asemenea, s-a observat ca un aport optim de selenium reduce din complicatiile date de diabet precum leziunile la nivelul retinei, cataractei si nervilor. Efectul benefic se explica prin faptul ca seleniul poate suplini intr-o oarecare masura deficitul de insulina din corp.

De unde obtii seleniul necesar organsimului

Secom® iti ofera suplimentul alimentar Selenium 200, un eficient antioxidant intracelular. Produsul stimuleaza sinteza de proteine, protejeaza si stimuleaza regenerarea celulei hepatice si contribuie la echilibrarea valorilor transaminazelor serice. Ajuta la metabolizarea hormonilor tiroidieni, este imunomodulator, ajuta la reducerea toxicitatii provocate de metale grele: plumb, cadmiu, mercur. De asemenea, Selenium 200 contribuie la stimularea fertilitatii masculine prin cresterea ratei spermatogenezei si imbunatatirea mobilitatii spermatozoizilor, precum si a fertilitatii feminine prin reducerea riscului de avort spontan si a gradului de retentie placentara. De asemenea, produsul contribuie la mentinerea sanatatii pielii si a unghiilor.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare