-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Fereste-ti copilul de infectiile urinare

Fereste-ti copilul de infectiile urinare

Febra care nu trece si alte suferinte asociate, precum durerile la mictiune si cele de spate pot fi cauzate de infectiile urinare. Daca nu sunt tratate, pot afecta rinichii, de aceea este indicat sa iei toate masurile necesare pentru a preveni infectiile urinare.

Cuprins


Care sunt factorii de risc?
Lichidele ajuta, iar imunitatea trebuie sustinuta
Probioticele contribuie la curatarea tractului urinar

Care sunt factorii de risc?

Din cauza anatomiei specifice, fetitele fac mai des decat baieteii infectii urinare, dar exista si alti factori de risc pe care trebuie sa ii iei in calcul. In perioada in care sunt bebelusi si poarta scutec, trebuie sa le asiguri celor mici o igiena impecabila. Va trebui sa schimbi scutecul de fiecare daca cand bebelusul isi face nevoile si sa ii speli pielea, altfel exista riscul infectiillor urinare. Aceste infectii apar pe fondul inmultirii unor bacterii nocive care ”ataca” uretra, vezica urinara si chiar rinichii. In unele cazuri, infectiile urinare pot fi consecinta unor defecte congenitale care produc refluxul vezico-uretral, adica urcarea urinei din vezica inspre uretra sau de blocarea urinei in tractul urinar produsa de tumori. De asemenea, si caderile imunitare favorizeaza infectiile urinare.

Lichidele ajuta, iar imunitatea trebuie sustinuta

Copiii trebuie sa bea lichide suficiente, fiindca ajuta la purificarea tractului urinar de bacterii. Dar nu este o masura suficienta, igiena corecta este regula de aur pentru a-i feri pe cei mici de astfel de infectii. Nu folosi decat in cazul in care nu ai acces la o sursa de apa servetelele pentru bebelusi. Acestea nu pot curata perfect si pot contine substante iritante care dezechilibreaza flora locala. Din acest motiv favorizeaza inmultirea unor bacterii nocive care pot ataca tractul urinar.
Cand imunitatea copiilor este scazuta, infectiile bacteriene prolifereaza. De aceea trebuie sa ai in vedere sutinerea organismului copiilor cu vitamine antioxidante provenite din legume si din fructe si cu suplimente naturale care il ajuta in lupta cu bolile.

Probioticele contribuie la curatarea tractului urinar

Pentru ca mentin echilibrul florei bacteriene si ajuta la sintetizarea unor substante care ajuta imunitatea, probioticele pot ajuta la prevenirea infectiilor urinare. Produsul 100% natural Jarro-Dophilus®+FOS , de la Secom® contine 3,4 miliarde de bacterii probiotice, grupate in 6 tulpini patentate cu spectre diferite de actiune si prebioticele FOS care ajuta la repopularea florei microbiene benefice de la nivelul vezicii urinare si la reactivarea a peste 90% dintre bacteriile probiotice latente din organism, in doar 20-90 de minute de la administrare. Produsul este recomandat ca adjuvant in afectiunile de la nivelul vezicii urinare deoarece contribuie atat la modularea imunitatii cat si la popularea mucoasei locale, in asa fel incat agentii patogeni nu mai pot adera.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare