DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Avem acelasi ADN cu prietenii nostri

Avem acelasi ADN cu prietenii nostri

Zicala „cine se aseamana se aduna” a fost dovedita stiintific. Avem ADN comun cu prietenii nostri, arata un studiu realizat la Universitatea Yale. Cercetatorii sustin ca prietenii au in comun 1% din aceleasi variante de gene, ceea ce in termeni genetici inseamna verisori de gradul patru.

“Aceasta descoperire ne da o perspectiva noua asupra originilor si motivelor prieteniei”, explica profesorul de sociologie si biologie a evolutiei Nicholas Christakis. “Dezvoltam relatii cu cei similari noua, nu doar la nivel de afinitati si preocupari, ci la un nivel mult mai profund, care atinge inclusiv fondul genetic”, observa si coordonatorul studiului, James Fowler, profesor de genetica si stiinte politice la Universitatea din San Diego.

Studiul a constat in analizarea a 1,5 milioane de variante de gene ale persoanelor incluse in Studiul Framingham Heart Study, care a oferit date si despre prieteniile dintre participanti, dar si despre mostenirea lor genetica. Cei mai multi participanti la studiu aveau descendenta europeana. Cercetatorii au comparat din punct de vedere genetic perechi de prieteni si apoi au comparat persoane aleator. Nicio persoana inclusa in aceasta comparatie nu era ruda, desi, din punct de vedere genetic, prietenii apropiati semanau.

Aceasta descoperire a ridicat o noua intrebare cercetatorilor: “Ne alegem prietenii fara sa stim ca facem asta, in functie de genele comune, sau prietenia este cea care ne modifica pana la nivel genetic? Oamenii sunt o specie care cultiva relatii personale fara scop de reproducere, deci prietenii, iar rolul afiliatiei este foarte important pentru ca ne asigura succesul speciei”, explica profesorul James Fowler.

Produse recomandate


  • 30 tablete filmat...
    Pret obisnuit
    62,00 lei
  • 60 tablete RapidS...
    Pret obisnuit
    87,00 lei
  • Pret obisnuit
    76,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare