-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Alunga depresia si bucura-te de primavara!

Alunga depresia si bucura-te de primavara!

Sunteti trist, va simtiti neajutorat, toate problemele dumneavoastra va par imposibil de rezolvat? Sunteti majoritatea timpului lipsit de energie si v-ati pierdut interesul pentru activitati pe care altadata le faceati cu placere? Aveti tot timpul senzatia de neliniste, de iritabilitate si sunteti lipsit de energie? Dormiti mai tot timpul si mancati mai mult sau, din contra, nu va puteti odihni si v-a scazut apetitul? Aveti dificultati de concentrare sau de memorare? Va simtiti singur? V-ati pierdut increderea in sine si va apasa un sentiment de vinovatie? Sunteti pesimist in ultima vreme? Daca ati raspuns la majoritatea intrebarilor cu da iar simptomele persista de cel putin o luna, afectandu-va capacitatea de a functiona normal pe plan social sau la locul de munca, cel mai probabil suferiti de depresie.

Depresia este o tulburare a starii afective, care duce la aparitia unei trairi de tristete sau de pierdere a sperantei pentru o perioada indelungata de timp. Depresia este mai mult decat sentimentul de tristete pe care fiecare dintre noi il simtim din cand in cand, este o afectiune serioasa care influenteaza atat psihicul cat si fizicul. Fiind una dintre cele mai des intalnite afectiuni in zilele noastre, depresia poate fi cu atat mai grava cu cat, de cele mai multe ori, este nediagnosticata si netratata corespunzator. Datele statistice arata ca doua din trei persoane suferind de depresie nu au primit tratament pentru ca depresia lor nu a fost diagnosticata. Este foarte important ca pacientul sa priveasca depresia ca pe oricare alta boala, sa inteleaga ca depresia nu inseamna nebunie si nu trebuie sa se rusineze sau sa se ascunda.

Cauzele depresiei nu se cunosc cu exactitate. Ea este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu. Unele trasaturi psihologice pot creste vulnerabilitatea fata de depresie. Persoanele care au o parere proasta despre ele insele, o viziune pesimista asupra lumii sau care sunt expuse la stres au un risc mai mare de a dezvolta o depresie. Starile depresive pot fi declansate de afectiuni cronice, de dificultati de relationare sau financiare, de schimbari nefavorabile aparute in viata sau de pierderi importante - esecul unei casnicii, esec profesional sau pierderea unei persoane dragi. Exista oameni care in urma unei astfel de pierderi nu sunt capabili sa-si revina, deoarece sufera de un dezechilibru al neurotransmitatorilor cerebrali, care pot provoca o depresie chiar in absenta unui eveniment dureros.

Tratamentul depresiei consta in consiliere terapeutica (psihoterapie) - pentru formele usoare sau psihoterapia si administrarea de medicamente - pentru formele usoare si medii. Desi medicatia antidepresiva are efecte sigure si relativ rapide in cele mai multe cazuri, in ultima vreme se incearca evitarea, pe cat posibil, a prescrierii acestora din cauza efectelor adverse: senzatia de gura uscata, constipatie, dificultati de urinare, modificari ale activitatii sexuale, ameteli si dependenta. O alternativa eficienta la medicamentele antidepresive consta in administrarea de suplimente alimentare, produse 100% naturale care nu prezinta nici unul din efectele adverse intalnite la medicatia alopata.

5-HTP (l-5-Hidroxitriptofan) este o substanta naturala extrasa din semintele plantei medicinale Griffonia simplicifolia. 5-HTP este un aminoacid precursor al neurotransmitatorului serotonina numita si “substanta fericirii”. Vitaminele C si B6 sunt cofactori importanti in bioprocesul de conversie a 5-HTP in serotonina. Administrarea zilnica a produsului, induce o stare de calm, siguranta de sine, relaxare, incredere, dorinta si capacitate de comunicare in depresia reactiva cauzata de un eveniment de viata traumatic, depresia endogena cauzata de dezechilibrele chimice la nivel cerebral, depresia bipolara sau tulburarea maniaco-depresiva, depresia post-partum si tulburarile afective de sezon (depresia de primavara, cauzata de schimbarea luminozitatii ambiante). De asemnea imbunatateste calitatea somnului si reduce durata si frecventa episoadelor de apnee de somn.

Produse recomandate


  • 30 tablete filmat...
    Pret obisnuit
    62,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare