Episodul 2
Andreea Vasile

Provocarile unei new-mom.

Andreea Vasile, una dintre cele mai apreciate actrițe din generația sa, cunoscuta si pentru personajul provocator pe care il joaca in serialul "Umbre", a devenit de mai bine de un an mama. Desi îi place să fie discretă atunci când vine vorba de viața de familie, a impartasit cu noi ce inseamna pentru ea noul rol si care sunt presiunile unei mame in zilele noastre.

Subiecte discutate

Concluzii Citate

Full Transcript

Subiecte discutate

00:54

Cum a inceput totul?

02:12

Presiune sociala de a intemeia o familie?

06:43

E diferita viata de parinte versus cum parea inainte?

08:48

Cu ce frici plecam la drum?

10:55

Perspective despre anul 2035.

13:48

Unde cautam ajutor?

15:55

Cum se impacata rolul de mama cu rolurile profesionale?

20:18

Ce lipseste din viata de dinainte de a avea copil?

26:34

Cat de mult intervenim in alegerile copilului si care sunt limitele?

29:21

Cum procedam pentru a nu da mai departe bagajele emotionale?

32:56

Cat de mult ne ajuta pregatirea de dinainte de avea copil (cartile, cursurile samd).

32:56

Care a fost cea mai mare provocare de parinte de pana acum.

39:58

Rolul de mama/tata: cum impartim agenda?

42:32

Grupurile de mame din Social Media.

45:46

Social media si expunerea copiilor si a vietii de familie.

Concluzii Citate

  • E o chestiune foarte delicata care cred ca ar trebui sa apartina fiecarei femei si trebuie sa simta cand e momentul si nu sa ii spuna nici mama, nici bunica.

  • Doar umorul te mai poate salva si cred ca mai e ceva, trebuie tu sa fii, tu ca femeie, daca vrei, sa fii sigura ca vei avea copilul ala atunci cand tu vei simti.

  • Sa stii ca eu am multe indoilei, putine certitudini, ca sa zic asa. Dar eram foarte sigura de sentimentele mele si atunci cand a aparut Alexandru, a fost cea mai mare bucurie din viata mea.

  • E inexplicabil, daca vrei. Pentru ca nimic din ce ti-ai imaginat sau din ce ti s-a spus sau din ce ai citit, nimic nu te pune fata in fata cu momentul in care tu ai un copil, esti responsabil pentru viata lui, pentru cresterea lui, pentru dezvoltarea lui, daca vrei.

  • Cred ca niciodata nu mi-a fost asa de frica, din clipa in care s-a nascut Alexandru sau niciodata nu am simtit frica intr-atat de puternic ca pana acum. In continuare mi-e frica de lucrurile pe care nu le stiu, de tot ce fac si uneori pun la indoiala.

  • De fapt, problema de gestionat e timpul.

  • Si am invatat ca dincolo de responsabilitate, ca ai responsabilitatea pentru copil, ai nevoie sa simti bucuria reintoarcerii si cred ca a fost foarte bine ca lucram, pentru ca in timpul ala intelegeam ca sunt mai mult decat mama lui Alexandru.

  • Fiind un pic atenta la el si la nevoile lui, iti dai seama ca de fapt au nevoie sa incerce de nenumarate ori. Au nevoie sa li se permita sa greseasca.

  • Cred ca tot timpul va trebui sa traiesti cu frica lui poate sa i se intample ceva. Dar in acelasi timp, trebuie sa ai incredere ca e un om, ca ai crescut si ai educat un om suficient de matur, de curajos, de integru, daca vrei, incat sa stie exact ce poate sa faca, stie sa se fereasca.

  • Eu am o teorie ca asta cu parentingul, de fapt, apropo de noi tehnici...parenting-ul este pentru parinti, nu pentru copii.

  • Si oamenii se intreaba de ce sunt copiii intr-atat de innebuniti dupa telefoane si tablete. Pai pentru ca noi, la randul nostru, asa ii crestem.


Full Transcript

Descarca in format PDF


Asculta si pe Youtube

Aboneaza-te la podcast!

Vei fi notificat de fiecare data cand lansam un nou episod.