Comanda telefonic: 0720 873 888, L - V 9:00 - 17:00

Oenothera biennis oil

Originara din America de Nord, astazi este raspandita atat pe coastele mediteraneene cat si pe cele atlantice. La ora actuala, aceasta planta este mult cultivata in Anglia si in alte tari europene, pentru productia de seminte din care, prin presare la rece, se obtine un ulei cu o compozitie deosebit de valoroasa.
Semintele de Luminita noptii contin pana la 25% ulei gras bogat in acizi grasi nesaturati, in special acid linoleic si acid gama-linolenic. Acesti acizi, dupa parcurgerea mai multor etape, cresc sinteza de prostaglandina E1 (antiinflamatorie, antiagreganta plachetara, vasodilatatoare) in defavoarea prostaglandinei E2 (proinflamatorie). Uleiul de luminita noptii este folosit si in industria cosmetica datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

Produse ce contin Oenothera biennis oil

Articole complementare

Sanatate de la A la Z

Ingrijirea corecta a pielii te poate ajuta sa te bucuri nu doar de o piele echilibrata si frumoasa, ci si de aspectul ta...

Sanatate de la A la Z

Frumusetea este echilibrul care se vede, se simte, se traieste. Pentru ca frumusetea inseamna naturalete, sanatate si ar...

Sanatate de la A la Z

Fiecare tip de piele are nevoie de o ingrijire specifica, care sa asigure, de exemplu, o hidratare mai intensa pentru te...

Inapoi la glosar