Suport clienti: 021 9962, L - V 9:00 - 17:00

Inima

Inima sau cordul este organul reprezentativ al aparatului cardiovascular, ea fiind situată în cutia toracică. Este un organ musculo-cavitar format din 4 camere: 2 atrii si 2 ventricule. Greutatea unei inimi normale este de circa 250-350 grame si totusi are suficienta putere ca sa bata de peste 70 de ori pe minut, pompand astfel sange in tot corpul. Are un rol vital în circulația sângelui și implicit în menținerea vieții. Inima este o pompa musculara puternica, prin care curge sangele numai intr-un sens. Refluxul este impiedicat de patru valve, care au un rol vital in mentinerea circulatiei. Pe partea dreapta a inimii, valva tricuspida se afla intre atriu si ventricul, iar valva pulmonara se afla la jonctiunea ventriculului cu trunchiul pulmonar. Pe partea stanga a inimii, valva mitrala separa atriul de ventricul, in timp ce valva aortica se gaseste intre ventricul si aorta. In peretii sai musculari, un sistem propriu de conducere asigura ritmul si vegheaza ca muschiul sa se contracte in mod constant.
Acesta este numit sistemul excitoconductor si este alcatuit din celule miocardice cu proprietati specifice precum automatismul si conducerea impulsului.

Produse ce contin Inima

loader
87.00 lei
In curs de aprovizionare

Articole complementare

Sanatate de la A la Z

Glandele endocrine sunt formatiuni celulare care secreta hormoni cu rolul de a stimula si de a controla activitatea anum...

Inapoi la glosar