-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Glaucom

Afectiune a ochiului caracterizata printr-o crestere a presiunii intraoculare cu atingerea campului vizual, putand duce la orbire. Glaucomul primar este glaucomul care apare fara sa existe o leziune oculara preexistenta. Este de doua tipuri:

  • glaucom acut (cu unghi stramt sau un unghi inchis), in care exista o crestere brusca a presiunii intraoculare datorata inchiderii bruste a unghiului dintre cornee si iris. Simptome: crize acute de dureri oculare sau periorbitare, insotite de o scaderea a acuitatii vizuale si uneori, greata sau voma. La examenul oftalmologic, ochiul este rosu, corneea modificata si pupila dilatata. Evolutia este rapida si poate duce la pierderea ochiului.
  • glaucom cu unghi larg (cu unghi deschis sau cronic) afecteaza, de obicei, ambii ochi si se caracterizeaza prin cresterea treptata a tensiunii oculare, alterare a campului vizual mai mult sau mai putin importanta, dar ireversibila, modificari ale nervului optic care poate duce la orbire. Glaucomul secundar poate aparea cand alte afectiuni oculare afecteaza circulatia normala a umorii apoase, determinand cresterea tensiunii intraoculare.