• 0733 354 000
 • consultanta[at]ro

Fitoterapia Stiintifica

Toate popoarele si civilizatiile lumii au folosit plantele pentru tratarea bolilor dar fara o confirmare stiintifica.
Fitoterapia traditionala face parte din patrimoniul cultural si medical al oricarei civilizatii.

Fitoterapia a evoluat ca o practica medicala bazata pe stiinta, valorificand experienta milenara a fitoterapiei traditionale si folosind doar acele plante ale caror efecte terapeutice au fost confirmate prin cercetari stiintifice moderne.

FITOTERAPIA STIINTIFICA, cunoscuta si sub numele de fitostiinta, este cea mai eficienta biomedicina pe baza de plante si de aceea, este alegerea Centrului de Medicina Functionala si Integrativa Secom® pentru elaborarea programelor de tratament complementar.

Avantajele fitoterapiei stiintifice in Centrul Secom®

Experienta de 17 ani in practicarea
fitoterapiei stiintifice

Echipa cu experienta in medicina functionala si integrativa

Medicii nostri:

 • elaboreaza programe de tratament complementar respectand principiile Medicinei Functionale si Integrative;
 • aplica cercetarea stiintifica si cele mai inalte standarde profesionale pentru elaborarea tratamentelor naturale;
 • personalizeaza programele de tratament naturale bazandu-se pe analiza holistica a pacientului si pe cele mai recente tehnologii si descoperiri in domeniul fitoterapiei, medicinei;
 • integreaza sigur si eficient tratamentele naturale altor tratamente urmate de pacient, luand in considerare posibilele efecte secundare, contraindicatiile si interferentele produselor naturale cu unele medicamente;

300 de tipuri suplimente alimentare Secom® de calitate superioara

 • sunt naturale - contin ingrediente naturale de inalta calitate;
 • sunt originale - au aceeasi compozitie prezenta si utilizata la nivel international;
 • sunt administrate cu succes de zeci de ani la nivel mondial;
 • contin extracte standardizate ale substantelor active din plante si ingrediente obtinute prin metode brevetate, inovatoare, care au o activitate farmacologica tintita si dovedita prin cercetari stiintifice;
 • sunt supuse unor metode moderne de analiza (ex. cromatografia lichida de inalta performanta HPLC);
 • au biodisponibilitate optima datorita formelor de prezentare care permit eliberarea rapida in organism a substantelor active;
 • se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor, printr-o gama speciala creata pentru acestia de medici pediatri;
 • sunt avizate de organismele abilitate la nivel national (Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare si Ministerul Sanatatii) si international (Food Drug Administration* din SUA);
 • * Food Drug Administration (FDA) este organismul cu cea mai mare credibilitate din SUA, iar piata americana a suplimentelor alimentare este recunoscuta ca fiind cea mai dezvoltata si cea mai riguros reglementata.
Mai multe detalii despre beneficiile produselor Secom® gasiti aici

Produse certificate si brevetate la nivel global

cGMP - Certificare care garanteaza respectarea celor mai noi reglementari de buna practica in productie promulgate de FDA.
FDA (Food and Drug Administration) - FDA este organismul cu cea mai mare credibilitate din SUA, iar piata americana este recunoscuta la nivel global ca fiind cea mai dezvoltata si cea mai riguros reglementata.
GRAS (Generally Recognized As Safe) - un aviz acordat de FDA care recunoaste siguranta utilizarii unei substante (folosita intr-un produs) pentru uzul uman.
Mai multe detalii despre beneficiile produselor Secom® gasiti aici

Standardizarea

Asigura identificarea, izolarea si reproductibilitatea substantelor active (mentinerea aceleiasi concentratii de substanta activa in fiecare capsula/lot).

Asigura controlul efectelor, sigurantei si eficientei administrarii produselor fata de folosirea plantei intregi sau doar a unor parti din planta.

Exemplu:
Produsul St. John’s Wort - Secom contine 2,7 mg/tb extract standardizat de hipericina. Aceasta este doza minima zilnica necesara, comparativ cu produsele care contin extract uscat de sunatoare cu valori ale concentratiei de substanta activa (hipericina) intre 0,0095% si 0,466%.

Programeaza o vizita