Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

EP 12: Cum ne educam sa gandim pozitiv? - Dr. Diana Stanculeanu

EP 12: Cum ne educam sa gandim pozitiv? - Dr. Diana Stanculeanu

Sanatatea emotionala ne-a fost pusa la incercare in ultima perioada.

In prima editie Sanatatea in Focus din 2021, pe 28 ianuarie, am vorbit despre cum ne putem educa gandirea pozitiva chiar si intr-o perioada dificila cum este aceasta, dar si cum ne putem stabili rezolutii realiste pentru noul an.

Teme discutate
  • Suntem construiti sa avem o gandire pozitiva ori negativa? Ne nastem cu o atitudine sau alta?
  • Ce putem face, concret, cand ne coplesesc gandurile negative? La ce tehnici putem apela pentru a le tempera?
  • Cat de mult cantareste stresul in accentuarea gandurilor negative si cum il putem diminua?
  • Grija pentru sanatatea fizica ne poate fi utila in setarea unei atitudini pozitive? Intarirea imunitatii sau o alimentatie echilibrata ne poate ajuta sa ne construim o atitudine optimista, cu atat mai mult in contextul actual, al pandemiei?
  • Cum ne putem ajuta copiii sa dezvolte o atitudine optimista? Sunt cuvinte sau replici pe care ar trebui sa le folosim, in detrimentul altora, pentru a le construi celor mici aceasta gandire pozitiva?
  • Este inceput de an si momentul in care multi dintre noi isi seteaza obiective pentru perioada urmatoare. Din pacate, aproape invariabil, esuam in indeplinirea lor. De ce nu reusim sa le indeplinim, in cele mai multe cazuri?
  • Cum ar trebui sa ne stabilim rezolutiile astfel incat sa ni le indeplinim si sa nu ne cream frustrari, sa nu ne demotivam?

Expert: Diana Stanculeanu - psiholog si psihoterapeut cu peste 20 de ani de experienta, expert national in sanatate mintala, formator al Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie.

Full Transcript

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare