Terapii complementare pentru cuplurile infertile

Terapii complementare pentru cuplurile infertile

Clinica de Medicina Functionala si Integrativa Verithera, parte a Secom® Healthcare Group, vine in sprijinul cuplurilor infertile prin terapii personalizate, care ajuta la cresterea fertilitatii in mod natural sau la imbunatatirea eficientei tehnicilor de reproducere asistata, reducand in acelasi timp efectele secundare ale acestora.

ABORDAREA INDIVIDUALIZATA A INFERTILITATII

La Clinica Verithera, ne concentram pe intelegerea individualitatii fiecarui paci­ent, pentru a-i oferi solutii personalizate de tratament, nu retete standard. Medicii si terapeutii Verithera abordeaza holistic pacientul, il analizeaza ca pe un intreg, luand in considerare toti factorii care ii pot influenta starea de sanatate, si abor­deaza cauzele profunde ale bolii, nu doar simptomele, pentru a-i putea prescrie terapii adaptate nevoilor acestuia.

EVALUAREA HOLISTICA

Experienta fiecarui pacient incepe in Clinica Verithera cu o consultatie de medicina functionala si integrativa.

Deoarece infertilitatea poate fi o problema complexa, pentru elaborarea programelor de tratament, medicii clinicii evalueaza holistic membrii cuplului, analizand:

# factorii genetici, hormonali, emotio-nali, mentali, spirituali, de mediu, sociali implicati in patogenia bolii;
# istoricul medical, afectiunile cunoscute, simptomele, tratamentele urmate, atitudinea fata de boala, regimul alimentar, care pot influenta sanatatea cuplului;
# modificarile anatomice ale organelor, identificate cu ajutorul ecografiilor sau a altor analize imagistice prezentate de pacienti.

Acesta este primul pas in stabilirea pro­gramelor de tratament si a parteneriatu­lui terapeutic, bazat pe comunicare si in­credere reciproca intre medic si membrii cuplului, ceea ce contribuie semnificativ la succesul tratamentului.

Pacientii vor fi ghidati si sustinuti constant de medic, pentru o mai buna intelegere a cauzelor infertilitatii si a pasilor ce trebuie urmati impreuna pentru cresterea sanselor de concepere a unui copil sanatos.

TRATAMENTE PERSONALIZATE

Din perspectiva biologica, obtinerea unei sarcini, pastrarea sarcinii si nasterea unui copil sanatos este una dintre cele mai complexe si fascinante succesiuni de reactii biochimice: dezvoltarea ovulului, ovulatia, fertilizarea de catre spermatozoid, implantarea embrionului in uter, dezvoltarea fatului, nasterea.

Pentru a avea loc conceptia si nasterea unui bebelus sanatos, nu numai hormonii, ci fiecare sistem din corp trebuie sa fie reglat si echilibrat. De aceea, in clinica Verithera, tratamentul infertilitatii incepe cu imbunatatirea starii generale de sanatate a parteneri-lor, crescand astfel sansa ca sarcina sa se produca in mod natural.

Programele de tratament abordeaza unele disfunctii ale infertilitatii si pot asocia prescriptiile de fitoterapie stiintifica cu alte terapii complementare, precum ozonoterapia, terapia cu oxigen hiperbaric, acupunctura, terapia intravenoasa cu nutrienti, servicii de consultanta nutritionala si de psihoterapie. Medicii Clinicii Verithera au capacitatea de a asocia sigur si eficient aceste terapii complementare cu alte tratamente medicale conventionale urmate de membrii cuplului.

clinica secom - verithera

Fitoterapia stiintifica

Plantele medicinale pot fi utilizate ca tratament independent sau in combinatie cu alte tratamente pentru fertilitate si tehnici de reproducere asistata.

Extractele standardizate din substantele active continute in plante, unele vitami-ne, aminoacizi, enzime, administrate conform particularitatilor fiecarui pacient, pot contribui la cresterea fertilitatii feminine si masculine prin:

* imbunatatirea starii generale de sanatate a organismului;
* reducerea unor cauze ale sindromu­lui ovarelor polichistice (SOPC) si ale endometriozei, principalele cauze ale infertilitatii feminine;
* ameliorarea simptomelor si a compli-catiilor pe termen lung ale SOPC si ale endometriozei;
* cresterea calitatii ovulelor si stimu-larea ovulatiei naturale si/sau in tratamentele cu FIV sau ICSI;
* sustinerea productiei de mucus cervical fertil;
* reglarea ciclului menstrual;
* imbunatatirea ratei de fertilizare a ovulului de catre spermatozoizi;
* cresterea nivelului de testosteron;
* protejarea ovulelor si spermatozoizi-lor impotriva actiunii distructive a radicalilor liberi.

Detalii despre produsele din portofoliul Secom© care sustin fertilitatea feminina si masculina gasiti la pag. 25.

Oxigenoterapia hiperbara

In clinica Verithera, terapia cu oxigen hiperbaric se efectueaza intr-o camera hiperbara de uz medical performanta, care furnizeaza oxigen pur 100% la o presiune constanta de pana la 6 atmosfere, fiind unica in Bucuresti. In aceste conditii, plamanii acumuleaza o cantitate de oxigen mult mai mare decat ar fi posibil prin respiratie, crescand astfel absorbtia acestuia in toate celulele si productia de energie celulara (ATP). Cresterea aportului de oxigen la nivelul intregului organism, inclusiv la nivelul organelor genitale, poate imbunatati fertilitatea prin:

* optimizarea functiilor ovarelor, a calitatii endometrului si obtinerea unei implantari uterine mai bune a embrionului;
* reducerea inflamatiilor si a cicatricilor uterine cauzate de endometrioza;
* imbunatatirea functiei erectile,a cantitatii si calitatii spermei;
* refacerea tesuturilor afectate de tratamente precum radioterapia.

Terapia cu ozon

Utilizarea ozonului medicinal este bene­fica in imbunatatirea fertilitatii masculi­ne si feminine prin reducerea factorilor infectiosi si proinflamatori, modularea sistemului imunitar, imbunatatirea circulatiei sangelui, cresterea nivelului de oxigen in tesuturi si a energiei celulare, activarea capacitatii antioxidante a orga­nismului si reducerea hiperglicemiei.

Acupunctura

Acupunctura este utilizata pentru tratarea infertilitatii datorita capacitatii de crestere a energiei organismului, de imbunatatire a functiilor ovariene si calitatii spermei prin reglarea echilibrului hormonal si activarea circulatiei sanguine la nivelul organelor genitale. Efectul analgezic al acupuncturii este benefic pentru tratarea durerii pelvine si a dismenoreei manifes­tate in endometrioza – una dintre princi­palele cauze ale infertilitatii.

Terapia intravenoasa cu nutrienti

Terapia intravenoasa (terapia IV) este o tehnica medicala care consta in admi-nistrarea unor perfuzii cu nutrienti/vitamine in concentratii mari pentru a fi asimilati in organism mai rapid, comparativ cu administrarea lor pe cale orala. Substantele administrate IV pot fi vitamine, aminoacizi, substante lipotropice, antiinflamatoare (ex.: vitami-nele B si C, coenzima Q10), cu efecte pozitive asupra fertilitatii feminine si masculine.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare