📢 Va anuntam ca din cauza volumului mare de comenzi din perioada Black Friday, termenul de livrare s-a prelungit la 3-5 zile lucratoare.

Clinica de Medicina Functionala si Integrativa Verithera – pasiune pentru medicina, empatie pentru oameni

Clinica de Medicina Functionala si Integrativa Verithera – pasiune pentru medicina, empatie pentru oameni

In iulie 2021, Secom® a lansat Verithera, o clinica moderna de medicina functionala si integrativa, amplasata in Enayati Medical City din Bucuresti. Clinica ofera un portofoliu variat de servicii medicale, axat pe terapii complementare celor alopate, pentru sustinerea persoanelor care vorsa isi imbunatateasca si sa isi mentina starea de sanatate.

Secom® a introdus in Romania, inca din anul 2002, conceptul de medici­na integrativa, in cadrul Centrului Secom®. Noua clinica de medicina functionala si integrativa, Verithe­ra, duce la nivelul urmator aceasta experienta valoroasa, intr-o formula extinsa, actuala, oferind un portofoliu amplu de servicii medicale practicate la standarde inalte.

„La Verithera aplicam principiile medici­nei functionale si integrative imbinand sigur si eficient practicile de medicina conventionala (alopata) si terapiile medi­cale complementare si punand in centru pacientul si nevoile sale”, spune Andrei Stefaniu, General Manager al clinicii Verithera.

Echipa medicala se concentreaza pe intelegerea unicitatii fiecarui pacient, acordandu-i timp suficient, de calitate, pentru a intelege cauzele profunde ale problemelor sale de sanatate si a-i pre­scrie terapii complementare adaptate nevoilor fiecaruia.

„Medicii si terapeutii acreditati ai clinicii abordeaza holistic pacientul, il analizea­za ca pe un intreg, luand in considerare toti factorii care ii pot influenta starea de sanatate. In acelasi timp, constienti ca fiecare persoana este unica, acestia tra­teaza fiecare pacient la nivel individual si ofera fiecaruia solutii personalizate de tratament”, adauga Andrei Stefaniu.

Pe langa competenta profesionala ridicata, echipa Verithera dezvolta un parteneriat terapeutic cu pacientul, bazat pe empatie si ascultare, care contribuie in mod semnificativla succesul tratamentului.

VALORILE SI PRINCIPIILE APLICATE IN VERITHERA

Competenta medicala. Medicii nostri folosesc, pentru elaborarea trata­mentelor, cele mai inalte standarde profesionale si rezultatele cercetarilor stiintifice recente in domeniul medi­cinei, geneticii si biologiei. In plus, au capacitatea de a asocia eficient trata­mente medicale conventionale cu alte terapii complementare.

Abordare empatica. Abordam fiecare caz intr-un mod profesionist, individu­alizat, cald si empatic. De aceea, ne con­centram pe intelegerea fiecarui pacient, caruia ii acordam timp suficient si de calitate. Legam parteneriate terapeutice cu pacientii nostri, facem echipa pentru a le ingriji sanatatea in modul cel mai potrivit pentru ei.

Responsabilitate si respect. Suntem constienti ca afectiunile, de la cele mi­nore pana la cele severe, au un impact puternic asupra pacientului. De aceea este important ca noi sa il informam corect si sa il indrumam pentru a simti ca e pe drumul cel bun alaturi de medi­cul lor.

Facem bine pe termen lung. Nu oferim doar consultatii si tratamente comple­mentare, ci educam pacientul pentru a-i imbunatati sanatatea pe termen lung.Il ajutam sa inteleaga care este influenta stilului de viata asupra sanatatii sale si il ghidam in adoptarea unor rutine sanatoase.

Acupunctura este o terapie cunoscuta de mii de ani, care astazi completeaza cu succes medicina conventionala. Acupunctura vizeaza in special acele tulburari functionale care nu au o cauza organica. De exemplu, tulburari gastrointestinale (sindromul colonului iritabil), afectiuni ale sistemului nervos central, durere cronica etc. Procedura consta in introducerea in piele, in anumiti centri nervosi, a unor ace foarte subtiri, pentru eliminarea blocajelor energetice. Acupunctura este nedureroasa daca este efectuata de un practician cu experienta.terapia hiperbara

PARCURSUL PACIENTULUI IN VERITHERA, DE LA CONSULTATIE LA TRATAMENT

1 Analiza holistica a pacientului

Drumul pacientului in Verithera in­cepe cu o consultatie de medicina functionala si integrativa care poate dura pana la o ora. Medicul evalueaza holistic pacientul prin analiza istoricu­lui medical, a simptomelor, anteceden­telor heredo-colaterale, factorilor gene­tici, de mediu, emotionali, a tratamen­telor urmate, atitudinii fata de boala si a regimului alimentar, care ii pot afec­ta sanatatea. Acesta este primul pas in parteneriatul terapeutic, cand comuni­carea si increderea sunt esentiale. Paci­entul va fi ghidat si sustinut constant de medic, pentru o mai buna intelegere a afectiunii sale si a pasilor ce trebuie urmati impreuna pentru recastigarea si mentinerea starii de sanatate.

2 Program de tratament personalizat

In urma consultatiei initiale, reco­mandate tuturor pacientilor, indife­rent de motivul pentru care apeleaza la serviciile clinicii Verithera, medicul prescrie un program de tratament personalizat. Acesta poate include una sau mai multe terapii complementare, care vor fi integrate sigur si eficient altor tratamente urmate de pacient. Medicul poate recomanda si alte investigatii medicale (ex.: teste gene­tice si de microbiom), care sa ajute la identificarea cauzelor, la diagnostica­rea si, implicit, la tratarea corecta a problemei de sanatate.

3 Monitorizare si control periodic

Dupa consultatia initiala si stabilirea programului de tratament, se reco­manda ca pacientul sa revina periodic la control pentru evaluarea eficacitatii tratamentului si pentru o eventuala adaptare a acestuia la evolutia starii de sanatate si a obiectivelor terapeuti­ce propuse. Frecventa acestor controa­le este stabilita de medic, in functie de particularitatile fiecarui pacient.

Serviciile de consultanta in nutritie de la Verithera se concentreaza pe sustinerea tratamentelor unor afectiuni prin programe de nutritie, reducerea unor deficite nutritionale, atingerea si mentinerea unei greutati corporale optime, incetinirea procesului de imbatranire, adoptarea unui regim alimentar sanatos etc.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare