Beneficiile produselor naturale Secom in lupta impotriva stresului

Beneficiile produselor naturale Secom in lupta impotriva stresului

Secom® detine un portofoliu complex, de peste 300 de suplimente alimentare naturale, realizate de cei mai apreciati producatori internationali. Produsele contin materie prima de calitate superioara: extracte standardizate din plante, ingrediente patentate, studiate clinic, care asigura biodisponibilitate si eficienta optime.

Din gama extinsa Secom®, o serie de produse si ingrediente inovatoare contribuie la cresterea capacitatii organismului de rezistenta la factorii de stres si la protejarea impotriva consecintelor negative ale acestora.

Magnesium Glycinate 400 contine magneziu chelatat cu aminoacidul glicina, contribuind la functionarea normala a sistemului nervos si la sustinerea organismului in perioadele de stres. Glicina poate creste rezistenta corpului la stres prin imbunatatirea duratei si calitatii somnului. Totodata, aceasta ajuta la relaxarea muschilor, contribuind la reducerea durerilor musculare si de cap care rezulta din tensiunea musculara exagerata. Datorita glicinei, produsul are o toleranta digestiva crescuta, iar tabletele masticabile ActivTab™, care se dizolva in maxim 30 de minute de la inghitire, asigura o biodisponibilitate optima.

Ingredientul patentat PharmaGABA™ – care contine acid gamma-aminobutiric – prezent in produsele StressTame® si Jarro-Dophilus® Mood contribuie la mentinerea starii de relaxare, sustine buna dispozitie si reducerea disconfortului asociat situatiilor stresante, favorizeaza gandirea clara si concentrarea. De asemenea, PharmaGABA™ poate imbunatati calitatea somnului si poate reduce numarul trezirilor nocturne, sustinand cresterea nivelului si actiunii neurotransmitatorului GABA.

Cele 4 tulpini probiotice din Jarro-Dophilus® Mood sustin axa intestin-microbiota-creier prin echilibrarea florei intestinale, fiind cunoscut faptul ca intestinul, supranumit si „al doilea creier”, produce neurotransmitatori cu o influenta importanta asupra sanatatii emotionale. Totodata, produsul poate ajuta la reducerea consecintelor negative ale excesului de cortizol asupra structurilor cerebrale implicate in emotie, invatare si memorie.

StressTame® contine extract patentat de Suntheanine® (L-Teanina) si alte extracte de plante recunoscute pentru suportul in reducerea iritabilitatii, mentinerea calitatii somnului, reduce­rea consecintelor negative ale excesului de cortizol secretat in situatii de stres (tensiune arteriala crescuta, nivel cres­cut al glucozei sangvine, dezechilibre imunitare, reactii alergice).

L-Teanina creste undele cerebrale alfa care sunt, in general, asociate cu relaxarea.

S-Adenozilmetionina este prezenta in toate celulele organismului, avand rol cheie in procesele de metilare implicate in cresterea rezistentei la stres. Produsul SAM-e 200mg din portofoliul Secom® contine forma biologic activa de S-Adenozilmetionina care sustine functiile cerebrale, imbunatatind atentia, memoria, echilibrul psihic.

S-Adenozilmetionina participa la sinteza glutationului si a enzimelor dependente de glutation care sunt substante importante pentru functiile hepatice, inclusiv pentru detoxifiere. Produsul se prezinta sub forma de tablete vegetale protejate enteric, pentru cresterea absorbtiei la nivelul intestinului subtire.

Buna functionare a axei hipotala­mus-hipofiza-suprarenale (HPA) este esentiala pentru adaptarea la factorii de stres, cresterea nivelului de ener­gie, a functiilor sexuale si pentru functionarea normala a proceselor metabolice si a sistemului imunitar. Adrenal Vitality™ are o formula complexa pe baza de extract purifi­cat din glanda suprarenala, extracte standardizate si patentate de plante adaptogene, aminoacizi si vitamine. Componentele actioneaza sinergic, contribuind la mentinerea functiilor glandelor suprarenale, echilibrarea axei HPA si la mentinerea echilibrului neurotransmitatorilor (dopamina, no­radrenalina, adrenalina, serotonina) implicati in stres si in afectiunile aso­ciate acestuia (anxietate, depresie, obo­seala cronica, burnout).

L-tirozina este un aminoacid neesential, precursor al hormonilor tiroidieni, al dopaminei si noradrenalinei.

L-Tyrosine 500mg de la Secom® sustine axa hipotalamus-hipofiza-suprarenale, contribuind la buna functionare a glandelor suprarenale si a tiroidei.

Stresul cronic genereaza radicali liberi care distrug structurile cerebrale prin atacarea mitocondriilor, „uzinele ener­getice ale celulelor”.

Nicotinamid-adenin-dinucleotid din produsul NADH de la Secom® este o co­enzima care se gaseste in toate celulele vii si are un rol important in procesele generatoare de energie. In situatii de stres, suplimentarea cu aceasta co­enzima ajuta la mentinerea energiei, concentrarii, memoriei, a coordonarii miscarilor si ofera suport in controlul comportamentelor nesanatoase aparute in conditii de stres (alimentatie, alcool).

Pentru elaborarea unui program de tratament complementar individualizat, care sa ajute la cresterea capacitatii de adaptare si reducerea manifestarilor negative ale stresului, este recomandat sa solicitati sfatul unui specialist care poate integra sigur si eficient tratamentele naturale altor tratamente administrate.

referinte:

1. „The Effect of S-Adenosylmethionine on Cognitive Performance in Mice: An Animal Model Meta- Analysis” – ncbi.nlm.nih.gov
2. „Tyrosine” – webmd.com
3. „Rhodiola rosea L. as a putative botanical antidepressant” – pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare