Terapii complementare pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii

Terapii complementare pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii

Intr-o lume ideala, medicina complementara ar fi o optiune oferita de un sistem de sanatate functional, centrat pe oameni, care echilibreaza serviciile curative cu cele de preventie”, spune Tedros Adhanom, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

In contextul provocarilor aduse de societatea moderna (stilul de viata dezechilibrat, poluarea, presiunea sociala etc.), medicina integrativa devine o necesitate pentru cresterea sperantei de viata si imbunatatirea calitatii vietii.

Secom® promoveaza conceptul de medicina integrativa (complementara) de peste 17 ani si ofera programe complementare de tratament cu ajutorul unui portofoliu de produse si servicii de calitate superioara.

Pentru a populariza si mai mult acest sistem de ingrijire, Secom a dedicat editia cu nr. 24 a revistei Perspective terapiilor complementare. Din paginile revistei aflam care sunt diferentele si sinergiile dintre diversele tipuri de asistenta medicala, despre terapii vechi de mii de ani si terapii actuale, care folosesc cele mai recente tehnologii.

Fragmente din revista Perspective nr. 24

Medicina integrativa, medicina viitorului

Aflam care sunt principiile definitorii si particularitatile medicinei integrative si rolul acesteia in preventia si tratamentul complementar al bolilor.

Terapii complementare pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii

Medicina integrativa (MI) priveste fiinta umana ca pe un intreg a carui armonie depindede echilibrul intre starea fizica, mentala si spirituala. Prin aceasta abordare holistica, medicina integrativa se concentreaza asupra unicitatii fiecarui pacient si elaboreaza programe de tratament complementar personalizate, asociind diferite practici terapeutice care pot restabilisanatatea fizica si echilibrul psiho-emotional.

Cele mai vechi sisteme de medicina traditionala

Aflam informatii extrem de interesante despre ayurveda si medicina traditionala chineza, cele mai vechi sisteme de medicina din lume, care condenseaza mii de ani de experienta si se bazeaza pe concepte holistice privind sanatatea.

Mituri si adevaruri despre medicina integrativa

Tot mai multi oameni aleg sa se concentreze asupra prevenirii si imbunatatirii sanatatii cautand solutii naturale de tratament si practicieni de medicina integrativa care sa ii ghideze in acest proces printr-o abordare personalizata. In ciuda cresterii popularitatii medicinei integrative, exista inca o multime de confuzii in intelegerea acestei practici medicale, care sunt clarificate in acest articol.

Secom lanseaza Verithera, Clinica de Medicina Functionala si Integrativa

Clinica Verithera este amplasata in Enayati Medical City din Bucuresti si ofera un portofoliu variat de servicii medicale, axat pe terapii complementare celor alopate, pentru sustinerea persoanelor care vor sa isi imbunatateasca si sa isi mentina starea de sanatate.

Echipa Verithera este formata din medici specialisti: recuperare medicala, medici specialisti in diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, psihoterapeuti si alti terapeuti certificati. Acestia abordeaza multidisciplinar fiecare pacient, prin colaborare constanta, pentru a oferi solutii de sanatate personalizate, bazate pe competenta medicala, dar si pe relationari umane si empatice cu acesta.

„Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa” este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online pe www.secom.ro.

 

Urmatorul articol