Vitamina C sustine imunitatea la orice varsta

Vitamina C sustine imunitatea la orice varsta

Deficitul de vitamina C slabeste sistemul imunitar si ne face vulnerabili in fata infectiilor, dar si a bolilor cronice. Desi sunt o multime de fructe si de legume care contin vitamina C, mai ales in perioadele in care suntem supusi constant fluctuatiilor de temperature si atacurilor virale, este indicat sa administram suplimente alimentare cu aceasta vitamina care previne bolile, sau reduce din intensitatea simptomelor deja prezente.

Cuprins

De ce ai nevoie de vitamina C?
Mentine sanatatea pielii
Protejeaza de mutatii genetice
De ajutor pentru sistemul imunitar

De ce ai nevoie de vitamina C?

Organismul uman nu poate sintetiza vitamina C, numita si acid ascorbic, prin urmare, singurele surse sunt cele alimentare. Se intampla asa pentru ca ne lipseste enzima numita L-gulonolacton-oxidaza pe care, din cauza unei mutatii genetice, am pierdut-o pe scara evolutiei. De aceea, in conditiile unei alimentatii dezechilibrate se poate ajunge relativ usor la deficit de vitamina C. Un antioxidant puternic, vitamina C este implicata in mai multe procese din organism precum sinteza colagenului, a carnitinei, substanta care contribuie la reglarea metabolismului lipidelor intervenind in arderea acestora si a unor neurotransmitatori care mentin in echilibru sanatatea organismului.

Mentine sanatatea pielii

Pentru ca vitamina C contribuie la sinteza colagenului si a elastinei, ambele proteine prezente in epiderma, in muschi si in tesutul conjunctiv, o cantitate optima de vitamina C asigura functionarea corecta a acestor organe. Fibrele de colagen, care asigura sustinerea pielii si care in timp se deterioreaza si permit aparitia ridurilor sunt mai ferme si mai rezistente daca oferim organismului suficienta vitamina C. Acelasi lucru se intampla si in cazul fibrelor de elastina. De aceea, suplimentele cu vitamina C favorizeaza regenerarea colagenului si a elastinei si, implicit, datorita acestui lucru se intarzie si imbatranirea epidermei. Fiindca elastina si colagenul se afla in cantitati mari si in muschi, aportul corect de vitamina C contribuie si la refacerea tonusului muscular.

Protejeaza de mutatii genetice

Ca orice antioxidant si vitamina C lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, adica previne mutatiile genetice si anuleaza din efectele toxice produse de E-urile din alimentative, de fumul de tigara sau de poluare. Mai multe cercetari au dovedit ca un aport optim de vitamina C este asociat cu o incidenta mai mica a anumitor forme de cancer. Teste asupra soarecilor de laborator au demonsrat ca acidul ascorbic incetineste si poate chair sa inhibe dezvoltarea tumorilor maligne in mai multe tipuri de cancer precum cancerul pulmonar, gastric, oral si mamar.

De ajutor pentru sistemul imunitar

Vitamin C 250mg stimuleaza productia si eficienta globulelelor albe din sange, care lupta impotriva agentilor patogeni. Mai mult, vitamina C ajuta leucocitele sa aiba o durata de viata mai lunga, deci ne ajuta sa avem un sistem imunitar puternic. Din acest motiv, vitamina C contribuie la prevenirea alergiilor, a astmului, stimuleaza productia de interferon, accelereaza vindecarea ranilor si regenerarea tesuturilor. Pentru ca cei mici au un sistem imunitar imatur, vitamina C le este de mare ajutor.

Vitamin C 250mg de la Secom®, cu gust de portocale este lichida pentru o absorbtie optima, are efect imunostimulator (antiviral, antibacterian, antifungic, antiparazitar), ajuta la refacerea tesuturilor (grăbeste vindecarea ranilor si arsurilor), stimuleaza sinteza colagenului, neurotransmitatorilor, aminoacizilor si a carnitinei si are efect antioxidant care protejeaza de efectul nociv al radicalilor liberi.

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    75,00 lei
  • 118 ml (gust de p...
    Pret obisnuit
    56,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare