Extracte naturale impotriva colesterolului

Extracte naturale impotriva colesterolului

Necesitatea monitorizarii nivelului de colesterol sangvin este un subiect asupra caruia se atrage atentia tot mai des in ultima perioada. Importanta mentinerii unui nivel mic de colesterol LDL este amplificata de contextul medical national, in care principala cauza de deces sunt afectiunile cardiovasculare, in special ateromatoza si ateroscleroza.

Natura ne ofera insa solutii potrivite pentru mentinerea unui nivel optim de colesterol, ascunzand in surse la indemana ingrediente active cu efecte benefice neintuite pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Pectina, extrasa din mar, si substantele din invelisul semintelor de ispahul sunt doua astfel de exemple.

Cuprins

Merele, cea mai buna sursa de pectina
Coaja semintelor de ispahul
Cholesterol Blend™, compozitie complexa naturala impotriva colesterolului

Merele, cea mai buna sursa de pectina

Pectina este o fibra solubila in apa ce se regaseste in peretele celular al plantelor terestre, intalnita in special in fructe. Dintre acestea, printr-un continut bogat de pectina, se evidentiaza marul, cu valori intre 1 si 1,5%, spre deosebire de caise, cu 1%, sau cirese, 0,4%. Pectina este utilizata in industria alimentara, ca agent de ingrosare pentru diverse preparate precum gemuri sau marmelade si in sanatate, impotriva diverselor afectiuni.
In domeniul farmaceutic, pectina este recunoscuta pentru beneficiile sale impotriva constipatiei sau diareei, insa aceasta are aplicatie si in sanatatea sistemului cardiovascular. Pentru a oferi maximum de beneficii, merele trebuie folosite in stadiul optim de coacere. Inainte de a ajunge la maturitate si de a fi complet coapte, fructele contine protopectina. In punctul de coacere aceasta se transforma in pectina, iar ulterior acestui stadiu substanta devine acid pectic. Pectina contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular, reducand valorile colesterolului LDL in favoarea celui HDL. Aceasta se “lipeste” de colesterol la nivelul tractului intestinal si incetineste absorbtia glucozei prin inhibarea grasimilor. De asemenea, pectina influenteaza vascozitatea la nivelul tractului intestinal, ceea ce duce la o asimilare mica a colesterolului din alimente si din fiere.

Coaja semintelor de ispahul

Un alt ingredient util impotriva constipatiei, dar cu beneficii si impotriva colesterolului este coaja semintelor de plantago ovata sau ispahul. Aceasta contine in proportie ridicata hemiceluloza compusa dintr-o coloana de xilan inlantuita cu arabinoza, ramnoza si arabinoxilani sau unitati de acid galacturonic. Alaturi de celuloza si lignina, hemiceluloza reprezinta 65% din samanta de ispahul, in timp ce restul de 35% este constituit din polizaharide solubile. Datorita capacitatii ridicate de a forma compusi gelatinosi in apa, ispahulul este considerat a fi o fibra mucilaginoasa.

Studiile efectuate pentru analizarea efectelor substantelor active din ispahul au aratat o scadere a colesterolului cu o pondere importanta pentru sanatate. Coroborand rezultatele a 12 studii, cuprinzand peste 400 de subiecti adulti cu forme usoare si moderate de hipercolesterolemie, s-a observat o reducere de 5 procente a LDL, respectiv 9%. Un studiu ulterior, desfasurat pe parcursul a patru luni, a vizat nivelul colesterolului la 12 persoane in varsta. Rezultatele au fost net superioare, aratand o diminuare cu 20% a valorii colesterolului total. O alta cercetare efectuata pe un esantion de 176 de pacienti in varsta confirma efectele benefice ale ispahulului. Potrivit acesteia, pentru fiecare gram adaugat la doza de ispahul administrata s-a inregistrat o scadere de 0.022 milimoli/litru a concentratiei totale de colesterol.

Cholesterol Blend™, compozitie complexa naturala impotriva colesterolului

Cholesterol Blend™, de la Secom®, contine un amestec patentat de pectina din mar si ispahul, precum si alte extracte din fructe, plante medicinale si componente homeopate pentru reducerea nivelului sangvin al colesterolului total si al LDL. Cholesterol Blend™ blocheaza absorbtia lipidelor si elimina lipidele la nivel intestinal, imbunatatind digestia si stimuland secretia biliara si peristaltismul intestinal. De asemenea, Cholesterol Blend™ este benefic pentru reducerea si stabilizarea placii de aterom, prin scaderea peroxidarii lipidice, si la reglarea nivelului tensiunii arteriale, avand efect diuretic bland. Produsul este 100% natural, se prezinta sub forma de capsule vegetale recomandate inclusiv in dietele vegetariene si vegane si ajunge pana la 50 de zile de administrare.

Cholesterol Blend™ face parte din portofoliul companiei Secom®, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa pentru un stil de viata sanatos al omului modern. Acesta este doar unul dintre cele peste 190 de produse 100% naturale care acopera toata gama de afectiuni. Produsele Secom® contin ingrediente extrase din surse naturale, de aceea sunt blande cu organismul si nu contin reziduuri toxice, asimilandu-se rapid in organism. Acestea sunt importate de la producatori internationali renumiti si au aceeasi compozitie prezenta si utilizata la nivel international. Formulele sunt unice si reprezinta rezultatul cercetarii in laboratoarele specializate ale producatorilor, fiind administrate de zeci de ani la nivel mondial. Un alt avantaj al produselor Secom® este materia prima de calitate superioara, aceasta fiind supusa in permanenta unui proces controlat de prelucrare si de fabricare ce implica verificare, decontaminare si purificare a tuturor loturilor, pentru un produs finit fara impuritati. De asemenea, produsele Secom® au concentratii optime de ingrediente active, in concordanta cu cele recomandate de literatura de specialitate pentru cele mai bune rezultate. In plus, acestea au pret per capsula avantajos avand in vedere numarul ridicat de capsule dintr-un flacon, complexitatea formulelor si concentratiile ridicate de substante active. Produsele Secom® se prezinta sub forma de capsule, crema, gel, pudra sau forma lichida, astfel incat sa se asigure o administrare utoara si o eliberare rapida si eficienta a substantelor active, exact acolo unde este nevoie. Produsele Secom® se adreseaza atat adultilor cat si copiilor, portofoliul companiei incluzand o gama completa de produse pentru copii, elaborata special de medici pediatri pentru nevoile acestora. Mai multe informatii despre produsele Secom® sunt disponibile pe www.secom.ro, prin Telverde Secom® 0800 873 266 sau pe pagina de Facebook a companiei.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare