De ce e important sa mentii echilibrul glandelor endocrine

De ce e important sa mentii echilibrul glandelor endocrine

Glandele endocrine sunt formatiuni celulare care secreta hormoni cu rolul de a stimula si de a controla activitatea anumitor organe sau a intregului organism uman. Daca glandele endocrine nu produc hormoni in cantitatea in care organismul nostru are nevoie, apar probleme precum pilozitatea excesiva sau dimpotriva chelia, infertilitatea, tulburarile ritmului cardiac, dereglarile menstruale repetate, cresterile sau scaderile nejustificate in greutate, sindromul ovarului polichistic, gusa, etc. Produsul natural Super Rhodiola™ 500mg 60 capsule vegetale de la Secom® are o formula speciala, pe baza de extract standardizat de Rhodiola Rosea, de ajutor in problemele legate de functionarea glandelor.

Cuprins

Cum functioneaza glandele endocrine
Cum te pot ajuta extractul de Rhodiola Rosea din produsul Super Rhodiola™ 500mg de la Secom®

Cum functioneaza glandele endocrine

Glandele endocrine sunt hipofiza, suprarenalele, tiroida, paratiroidele, pancreasul endocrin, testiculele, ovarele si epifiza, rolul lor fiind de a mentine echilibrul intern al organismului, de a controla procesele de crestere si dezvoltare, de a influenta activitatea organelor sexuale si de a asigura adaptabilitatea organismului la stresul fizic si psihic. Dintre aceste glande, hipofiza si tiroida sunt cele care ne influenteaza cel mai mult starea de sanatate.
Hipofiza, numita si glanda pituitara, este centrul de comanda al sistemului endocrin si este responsabila cu reglarea nivelului de hormoni secretati de tiroida, suprarenale, ovare sau testicule. Modificarea valorilor hormonale normale, cauzata de stres si toxinele acumulate in organism, face ca hipofiza sa primeasca informatii gresite si “sa se reprogrameze” conducand in timp la instalarea unor afectiuni grave cum este adenomul hipofizar.
Glanda tiroida are rolul de a controla cresterea si diferentierea celulara, de a sprijini echilibrul metabolic si de a mentine functionarea normala a organismului. Femeile sunt de cinci ori mai predispuse decat barbatii la hipotiroidism, afectiune care consta in incetinirea functiilor tiroidei si care se manifesta prin dificultati frecvente de concentrare, nevoie sporita de somn, oboseala constanta si dereglarea ciclului menstrual.

Cum te pot ajuta extractul de Rhodiola Rosea din produsul Super Rhodiola™ 500mg de la Secom®

Produsul natural Super Rhodiola™ 500mg 60 capsule vegetale de la Secom® sustine organismul sa se adapteze fizic, psihic si imunitar, stimuland selectiv functiile sale, datorita extractului de radacina de Rhodiola Rosea, 500 de mg per capsula. Super Rhodiola™ 500mg contribuie la cresterea capacitatii de adaptare a organismului la stresul metabolic survenit in urma unor dezechilibre date de fluctuatia nivelului de glicemie, de cresterea colesterolului, a tensiunii arteriale, de reducerea masei musculare si osoase, precum si de anumite probleme imunitare si disfunctii hormonale. De asemenea, produsul ajuta la stabilizarea nivelului de cortizol, la cresterea capacitatii de adaptare a organismului la stres psihic si la imbunatatirea functiilor sistemului nervos. Super Rhodiola™ 500mg are efect benefic si in mentinerea nivelului serotoninei si dopaminei, precum si in stimularea capacitatii organismului de utilizare a oxigenului celular.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare