
-
Peste 130 de nutrienti esentiali pentru un tonus energetic ridicat
-
Cum afecteaza dereglarile hormonale viata femeilor
-
Pielea este cel mai mare organ al corpului. Cum o mentinem sanatoasa?
De ce e important sa mentii echilibrul glandelor endocrine
Glandele endocrine sunt formatiuni celulare care secreta hormoni cu rolul de a stimula si de a controla activitatea anumitor organe sau a intregului organism uman. Daca glandele endocrine nu produc hormoni in cantitatea in care organismul nostru are nevoie, apar probleme precum pilozitatea excesiva sau dimpotriva chelia, infertilitatea, tulburarile ritmului cardiac, dereglarile menstruale repetate, cresterile sau scaderile nejustificate in greutate, sindromul ovarului polichistic, gusa, etc. Produsul natural Super Rhodiola™ 500mg 60 capsule vegetale de la Secom® are o formula speciala, pe baza de extract standardizat de Rhodiola Rosea, de ajutor in problemele legate de functionarea glandelor.
Cuprins
Cum functioneaza glandele endocrineCum te pot ajuta extractul de Rhodiola Rosea din produsul Super Rhodiola™ 500mg de la Secom®
Cum functioneaza glandele endocrine
Glandele endocrine sunt hipofiza, suprarenalele, tiroida, paratiroidele, pancreasul endocrin, testiculele, ovarele si epifiza, rolul lor fiind de a mentine echilibrul intern al organismului, de a controla procesele de crestere si dezvoltare, de a influenta activitatea organelor sexuale si de a asigura adaptabilitatea organismului la stresul fizic si psihic. Dintre aceste glande, hipofiza si tiroida sunt cele care ne influenteaza cel mai mult starea de sanatate.Hipofiza, numita si glanda pituitara, este centrul de comanda al sistemului endocrin si este responsabila cu reglarea nivelului de hormoni secretati de tiroida, suprarenale, ovare sau testicule. Modificarea valorilor hormonale normale, cauzata de stres si toxinele acumulate in organism, face ca hipofiza sa primeasca informatii gresite si “sa se reprogrameze” conducand in timp la instalarea unor afectiuni grave cum este adenomul hipofizar.
Glanda tiroida are rolul de a controla cresterea si diferentierea celulara, de a sprijini echilibrul metabolic si de a mentine functionarea normala a organismului. Femeile sunt de cinci ori mai predispuse decat barbatii la hipotiroidism, afectiune care consta in incetinirea functiilor tiroidei si care se manifesta prin dificultati frecvente de concentrare, nevoie sporita de somn, oboseala constanta si dereglarea ciclului menstrual.