DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

5 beneficii ale vitaminei C pentru copii

5 beneficii ale vitaminei C pentru copii

Primele beneficii ale vitaminei C au fost intuite inca din secolul al XVI-lea, cand marinarii afectati de scorbut si-au revenit mai rapid dupa ce au consumat lamai si portocale. Citricele, desi nu se stia inca datorita caror nutrienti actioneaza impotriva scorbutului, au fost incluse rapid in dieta obligatorie a marinarilor. Datorita istoriei sale vitamina C si-a dobandit si denumirea de acid “a-scorbic”, adica impotriva scorbutului. Astazi, vitamina C este recunoscuta pentru efectul sau impotriva infectiilor virale si este administrata in special pentru imunizarea copiilor. Beneficiile vitaminei C se extind insa si catre alte sisteme importante pentru sanatate.

Cuprins

Activeaza sistemul imunitar
Un bun antioxidant
Esentiala pentru productia de colagen
Pentru sanatatea sistemului nervos
Pentru metabolismul energetic normal
Vitamina C 100% naturala, de la Secom®

Activeaza sistemul imunitar

Sistemul imunitar al copiilor este inca in dezvoltare, de aceea acestia fac parte dintr-o categorie mai sensibila in ceea ce priveste contractarea diferitor afectiuni. Vitamina C actioneaza pentru activarea sistemului imunitar prin cresterea productiei de leucocite, de imunoglobine si de interferon. De asemenea, vitamina C apara organismul prin contributia sa la “digerarea” particulelor straine care reusesc sa patrunda in organism.

Un bun antioxidant

Radicalii liberi sunt molecule fara rol functional care, odata aparute in organism, ataca celulele sanatoase, le degradeaza sau chiar le distrug. Aparitia radicalilor liberi este determinata de factori externi, precum poluarea, fumul de tigara, alimentatia necorespunzatoare sau actiunea razelor ultraviolete. De asemenea, radicalii liberi apar in urma proceselor naturale interne de transformare a alimentelor in energie. Antioxidantii, categorie in care intra si vitamina C, sunt substante capabile sa neutralizeze actiunea radicalilor liberi, reducand efectele de imbatranire celulara si de slabire a sistemului imunitar. Astfel, antioxidantii asigura o dezvoltare si o regenerare normala a celulelor, importante in perioada copilariei cand cele doua procese sunt intense.

Esentiala pentru productia de colagen

Colagenul este cea mai raspandita proteina din corpul uman, fiind prezent in cartilagii, ligamente, tendoane, oase si piele. Colagenul favorizeaza dezvoltarea celulelor, intra in componenta articulatiilor si este implicat in mentinerea elasticitatii si sanatatii pielii. Productia de colagen este intensificata atunci cand organismul primeste o cantitate suficienta de vitamina C, aceasta avand un rol esential in acest proces.

Pentru sanatatea sistemului nervos

Vitamina C este necesara pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei si adrenalinei, importante pentru sanatatea sistemului nervos. Dopamina este unul dintre principalii neurotransimtatori ai sistemului nervos, adica una dintre substantele insarcinate cu transmiterea informatiilor intre neuroni. Noradrenalina are de asemenea rol de neurotransmitator si este secretata in situatii de stres si de presiune sangvina joasa, pentru a ajuta organismul sa faca fata in astfel de situatii. Asemeni noradrenalinei, hormonul adrenalina este secretat in situatii periculoase. Acesta creste volumul de sange de la nivel cerebral si il diminueaza in zona tractului digestiv. Adrenalina are de asemenea rol de neurotransmitator si activeaza receptorii nervosi.

Pentru metabolismul energetic normal

Metabolismul energetic reprezinta un lung si complex lant de reactii care au loc in organism prin care alimentele sunt transformate in energie. Proteinele, glucidele si lipidele sunt transformate si stocate in celule sub forma de adenozintrifosfat sau ATP. Acesta este ulterior degradat, proces in urma caruia are loc eliberarea de energie necesara pentru crestere, sustinerea functiilor de baza ale organismului, dar si pentru orice activitate fizica. Vitamina C contribuie la metabolismul energetic prin rolul sau in transportarea energiei catre celule din organism.

Produse recomandate


  • 118 ml (gust de p...
    Pret obisnuit
    65,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare