📢Ultima zi cu -20% la achizitii de minimum 250 de lei!

Zece pasi spre optimism

Zece pasi spre optimism

Tonus general mai bun, randament profesional crescut, mai putin stres si popularitate crescuta in cercul de prieteni si de cunoscuti. Acestea ar fi doar cateva din beneficiile optimismului, atitudine care se poate invata pas cu pas.

Cuprins

Pasul 1. Recunoaste-ti meritele!
Pasul 2. Minimizeaza esecul!
Pasul 3. Fii cinstit cu tine insuti
Pasul 4. Nu te teme sa incerci activitati noi
Pasul 5. Traieste clipa!
Pasul 6. Acorda atentie nevoilor tale!
Pasul 7. Inconjoara-te de lucruri pozitive!
Pasul 8. Bucura-te de lucrurile simple!
Pasul 9. Nu uita sa razi!
Pasul 10. Fa miscare!
Secom® iti sustine optimismul

Pasul 1. Recunoaste-ti meritele!

Atunci cand iti reuseste ceva, gandeste-te la felul in care ai contribuit, atat direct, cat si indirect, la acest succes. De exemplu, daca ai luat un examen, nu s-a intamplat doar pentru ca te-ai pregatit foarte bine, ci si calitati ale tale permanente precum inteligenta si perseverenta au jucat un rol.

Abilitatile tale sunt la baza reusitei de acum, de aceea ele iti pot aduce si alte evenimente pozitive in viata. Imagineaza-ti ce posibilitati viitoare exista. Pentru ca detii cheia propriului succes, te vei descurca la fel de bine si in cazul altor provocari de acest fel.


Pasul 2. Minimizeaza esecul!

Cand apare un eveniment negativ, descopera circumstantele in care s-a produs. Daca nu te-ai descurcat prea bine intr-o anumita situatie, intreaba-te daca nu cumva surmenajul sau deadline-ul foarte scurt au avut o contributie. Retine ca esecul nu este neaparat un rezultat al slabiciunii personale si ca vei avea posibilitatea de a te descurca mai bine pe viitor. Gandeste-te la urmatorul potential succes sau la alte domenii in care poti excela.

Pasul 3. Fii cinstit cu tine insuti

Recunoaste-ti cu sinceritate punctele slabe pentru a putea sa le corectezi, dar nu uita sa te concentrezi si pe punctele tale forte. Punctele forte sunt cele care iti aduc aprecierea si recunoastere celorlalti si intotdeauna va trebui sa iti mentii focusul in directia respectiva.

Pasul 4. Nu te teme sa incerci activitati noi

Aminteste-ti intotdeauna ca, teoretic, orice esec poate fi o experienta din care poti invata ceva si ca este un nou pas catre un viitor succes al tau. Nu iti fie teama sa experimentezi si sa te implici in activitati pentru care simti afinitati dar nu ai inca pregatirea necesara. Dezvoltarea personala si cea profesionala se produc doar daca ai curajul de a te implica in proiecte care iti ofera noi oportunitati.

Pasul 5. Traieste clipa!

Bucura-te de fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Nu intelege din acest indemn ca trebuie sa traiesti fara planificari, fara cenzura si fara cumpatare! Trebuie doar sa nu lasi responsabilitatile si grijile sa iti strice buna dispozitie. Prin urmare, nu trebuie sa te ingrijorezi pentru viitor atunci cand nu ai motive sa o faci si trebuie sa te bucuri din plin de orice reusita din prezent.

Pasul 6. Acorda atentie nevoilor tale!

Pune-te si pe tine pe primul plan. Poate parea egoist, dar fiecare om are nevoie sa-si satisfaca dorinte nevinovate, prea mult timp amanate. Mergi la film, la cinema sau citeste o carte, cumpara-ti ceva ce iti doresti, chiar daca acest lucru te va tine pentru cateva ore departe de lucrurile pe care le ai de rezolvat. Este dreptul tau sa te recompensezi din cand in cand pentru tot ceea ce faci.

Pasul 7. Inconjoara-te de lucruri pozitive!

Persoane care te secatuiesc de energie, oameni cu care nu iti face placere sa vorbesti si sa interactionezi, tot felul de actiuni care iti aduc stres si oboseala suplimentara ar trebui evitate. In schimb, cauta sa cultivi si sa intretii acele interactiuni care iti fac bine, care te relaxeaza si care iti dau vitalitate.

Pasul 8. Bucura-te de lucrurile simple!

Nu este nevoie sa obtii reusite iesite din comun ca sa te bucuri. Motive de fericire sunt la tot pasul: joaca-te cu copiii, descopera-ti un hobby, bucura-te de tot ce este frumos in jurul tau si iti face placere.

Pasul 9. Nu uita sa razi!

Exista un motiv pentru care intotdeauna te simti bine dupa ce razi. Stare de bine care apare in timpul dar si dupa o portie buna de ras se exlica prin eliberarea de endorfine. Acestea sunt neurotransmitatori care alunga stresul, calmeaza si relaxeaza organismul.

Pasul 10. Fa miscare

Endorfinele se secreta si dupa ce faci miscare, indiferent daca activitatea ta fizica inseamna o plimbare mai alerta sau cateva exercitii mai usoare. Asadar, uita de sedentarism si incearca sa fii cat mai activ cu putinta. Tonusul intregului organism se va schimba. Tine cont si de faptul ca intr-un studiu realizat pe 99 de studenti de la Universitatea Harvard, cei care la varsta de 25 de ani aveau o atitudine optimista erau semnificativ mai sanatosi la 45 si 60 de ani decat pesimistii.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare