Viata alerta si remediile naturale care ne ajuta sa tinem ritmul

Viata alerta si remediile naturale care ne ajuta sa tinem ritmul

Viata se desfasoara cu o viteza ametitoare in zilele noastre: trebuie sa tinem pasul cu sarcini extenuante la munca, dar si cu provocarile unei vieti implinite dupa orele de program. Intre deadline-urile de la birou, iesirile cu prietenii si copiii fericiti, dar zgomotosi de acasa, simtim ca nu mai avem niciun pic de energie.

Ne dorim sa indeplinim toate misiunile de zi cu zi, suntem intr-o continua alergatura, vrem sa facem totul sa mearga perfect. Numai ca ignoram faptul ca nu suntem roboti: organismul nostru, spre deosebire de o masinarie, are nevoie de o pauza pe care insa, din cauza stilului de viata alert, amanam sa ne-o luam. Intram astfel in cercul vicios al rutinei: nu ne mai odihnim cum trebuie, mancam pe fuga, nesatanos, iar organismul devine tot mai solicitat. Ne amagim ca este doar o perioada prin care trecem, cand, in schimb, ar trebui sa ne oprim si sa ne ascultam corpul. Asadar, atunci cand simtim ca facem fata tot mai greu cotidianului, trebuie sa realizam ca avem nevoie de ajutor.
Organismul nostru, agresat de oboseala, se confrunta in astfel de momente cu un deficit de minerale si vitamine.
Cum vitaminele sunt nutrientii care ne furnizeaza o sursa importanta de energie, acestea ar trebui sa se regaseasca in dieta noastra.

Vitamina B12, absolut esentiala in procesul de producere a energiei la nivel celular, este cea mai pretioasa sursa naturala care va asigura ca veti tine pasul cu un ritm de viata alert. Este motivul pentru care cercetatorii de la University of Maryland afirma ca deficienta de vitamina B12 este una dintre cele mai importante cauze ale oboselii.1

Pe langa vitamina B12, restul B-urilor din intreg complexul, indica studiile, par a fi raspunsul nevoilor noastre cand vine vorba de oboseala. Intr-o cercetare realizata de Universitatea din Michigan, s-a aratat ca includerea compusilor acestui complex in dieta a avut ca efect in randul subiectilor diminuarea starilor de anxietate. Studiul a cuprins 80 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani, carora li s-a administrat placebo sau un supliment care conÅ£inea in special vitamine din grupul B: tiamina – B1 (15 mg), riboflavina – B2 (15 mg), niacina – B3 (50 mg), acid pantotenic – B5 (23 mg), vitamina B6 (10 mg), biotina – B7 (150 mcg), acid folic (400 mcg), vitamina B12 (10 mcg), dar si vitamina C (500 mg), calciu (100 mg), magneziu (100 mg) si zinc (10 mg). In randul persoanelor ce faceau parte din grupul placebo nu s-a inregistrat nicio modificare, in schimb, cercetatorii au observat ca nivelul de stres, anxietate si oboseala s-a redus in cazul adultilor carora li s-a administrat complexul de vitamine si minerale. Acelasi esantion a dovedit si o mai buna capacitate de concentrare. Masuratorile cercetatorilor au fost validate de chestionare psihologice la care au fost supusi participantii la studiu.2

Nu numai vitaminele, dar si mineralele sunt vitale pentru ca un organism sa faca fata provocarilor vietii de zi cu zi. Magneziul este implicat in mai mult de 300 de reactii chimice din corpul nostru, iar absenta lui va antrena, printre altele, si o stare de oboseala constanta. Intr-un studiu desfasurat asupra a 243 de femei de catre Department of Agriculture's Human Nutrition Research Center din Grand Forks, Dakota de Nord, s-a concluzionat ca subiectii cu deficiente de magneziu depuneau mai mult efort pentru rezolvarea celor mai simple sarcini, ceea ce determina acumularea de oboseala in timp si, deci reducerea resurselor de energie.3

In astfel de cazuri, nu ezita sa apelezi la suplimente care, vin sa te sustina atunci cand faci cu greu fata perioadelor de oboseala.

Magnesium 500mg de la Secom® ajuta la reducerea oboselii si extenuarii datorita formulei cu trei forme de magneziu: oxid, citrat si malat, 500mg/capsula si vitamina B6 care favorizeaza absorbtia si mentinerea magneziului in organism.

B-Complex 100 sustine functionarea sistemului nervos, siteza normala si metabolizarea unor neurotransmitatori, fapt care ajuta la reducerea oboselii si buna functionare a metabolismului energetic.

Alive!™ este un mega-nutrient care sustine metabolismul energetic al organismului prin cei 133 de nutrienti esentiali din surse naturale: 29 vitamine si minerale, 37 de extracte din fructe, legume si plante verzi, 12 enzime digestive, 10 acizi grasi Omega 3/6/9, 12 extracte din ciuperci medicinale, 15 antioxidanti si 18 aminoacizi.

Relatia dintre stres, digestie si creier

Microbiomul este un concept la care se face tot mai mult trimitere in forumurile medicale internationale. “Bacteriile bune” care populeaza organismul nostru ne pot inluenta starea de bine, nu doar la nivel digestiv. Probioticele pot avea un impact pozitiv asupra persoanelor care sufera de oboseala crotica si stres, sunt de parere oamenii de stiinta. Administrarea probioticelor timp de doua luni, la pacientii cu oboseala cronica poate avea un efect pozitiv asupra acestora, observandu-se o scadere a nivelului de anxietate si o stimulare a nivelului energetic.4 Studiul arata ca probioticele determina o crestere a nivelului de triptofan din corp, ameliorand astfel productia de melatonina si calitatea somnului, pe cale de consecinta. De asemenea, aceste bacterii benefice controleaza si nivelul de zahar din sange, echilibrand astfel productia de energie.

Stresul si oboseala sunt doi factori care ne afecteaza sistemul digestiv. Sindromul de colon iritabil, balonarea si disconfortul digestiv sunt doar trei dintre problemele cu care se confrunta tot mai multe persoane astazi. Pentru a face fata acestor probleme, recomandam un probiotic de ultima generatie. Jarro-Dophilus®+Fos este o formula care asociaza probioticele cu prebioticele, sustinand echilibrul florei intestinale. Formula contine 3.4 miliarde de bacterii probiotice din 6 tulpini patentate, 4 Lactobacillus si 2 Bifidobacterium, pentru actiune eficienta pe cat mai multe tipuri de agenti perturbatori. Adaosul de prebiotice ajuta la potentarea efectelor probioticelor si actiunea acestora inclusiv la nivelul colonului.

Mancarea procesata, consumata pe fuga sunt o alta constanta a zilelor noastre. Enzimele digestive sustin procesul digestiv si implicit organismul. Proteine complexe, enzimele provoaca schimbari chimice in alte substante, contribuind astfel la absorbtia nutrientilor in organism in cadrul digestiei. Ca si in cazul probioticelor, enzimele ajuta la consolidarea rezervelor de energie pe doua cai: in primul rand, ele faciliteaza aceasta absorbtie a mineralelor si vitaminelor, si, pe de alta parte, reduc consumul de energie implicat in digestie.5

Super Enzymes™ este o formula complexa pentru sustinerea enzimatica a digestiei si absorbtiei nutrientilor prin actiune sinergica la nivelul stomacului, intestinului subtire, colonului, ficatului si pancreasului. Produsul contine 3 tipuri de enzime digestive (animale, vegetale, fungice) si 7 extracte din plante, pentru digestia tuturor grupurilor de nutrienti. Super Enzymes contribuie la senzatia de usor dupa fiecare masa, amelionarea tulburarilor de tranzit, completarea productiei de enzime digestive.

Sedentarismul, un paradox al vietii alerte

Vorbim de ritmul alert al vietii de zi cu zi, pentru ca suntem coplesiti de sarcini si lucruri pe care trebuie sa le facem acum. Insa aceasta agitatie perpetua presupune, in mod paradoxal, un sedentarism care pentru multi dintre noi a devenit “cronic”. Asta pentru ca, in cazul majoritatii adultilor, obiectivele zilnice sunt bifate din fata calculatorului. Stam in sezut aproximativ 9-12 ore pe zi, iar efectele sunt resimtite de fiecare dintre noi: dureri de spate, dureri articulare, dureri de oase, tensiune musculara, rezistenta minima la efort, diminuarea fortei fizice, scaderea masei musculare, uzarea articulatiilor si cartilagiilor.

Pentru a face fata mai usor acestor probleme musculo-scheletice recomandam, pe langa un program zilnic de miscare, MSM 750mg. Formula naturala cu OptiMSM®, Curcuma, Boswellia, Gheara Matei, Gheara Diavolului, ajuta la reducerea uzurii si durerii articulare, imbunatatirea structurii si a mobilitatii articulare, protejarea cartilajelor, tendoanelor, ligamentelor si osaturii.

Remediile naturale sunt solutii excelente pentru a ne sustine sanatatea in conditiile ritmului de viata actual. Alegeti-va solutiile informat, verificati informatiile de pe eticheta, ingredientele active si optati pentru producatori de incredere.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate.


Referinte:
1. Vitamin B12 (Cobalamin), www.umm.edu
2. Vitamin B Complex, www.uofmhealth.org
3. Magnesium requirements: new estimations for men and women by cross-sectional statistical analyses of metabolic magnesium balance data, www.ncbi.nlm.nih.gov
4. A randomized, double-blind, placebo-controlled pilot study of a probiotic in emotional symptoms of chronic fatigue syndrome, www.ncbi.nlm.nih.gov
5. The Central Role of Enzymes as Biological Catalysts, www.ncbi.nlm.nih.gov


Produse recomandate


  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    69,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    60,00 lei
  • Pret obisnuit
    165,00 lei
  • Pret obisnuit
    73,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare