uleiul-vegetal-si-nucile-in-lupta-impotriva-cancerului-de-prostata

Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, inlocuirea alimentelor procesate cu o dieta speciala, poate ajuta organismul in lupta sa de a limita si de a reduce efectele distrugatoare ale cancerului de prostata. Intelegerea legaturii dintre cele doua fenomene este in prezent in stadiu incipient si urmeaza a fi aprofundata.

In cancerul de prostata sunt recomandate uleiurile vegetale si nucile, alimente benefice de asemenea pentru sustinerea functiilor sistemului cardiovascular. Barbatii care au fost diagnosticati cu cancer de prostata in faze incipiente au inregistrat un risc mai mic de extindere a bolii daca au inlocuit grasimile animale din alimentele procesate cu alte grasimi extrase din produse vegetale, cum sunt uleiul de masline sau uleiul de rapita. De exemplu, cercetatorii au gasit ca o lingura de sos pentru salata, bazat pe ulei, inseamna cu 29% mai putine sanse de a fi afectat de cancerul de prostata.

Cercetatorii americani au precizat ca, per total, descoperirile sustin recomandarea urmarii unui sistem de alimentatie benefic pentru inima, care presupune inlocuirea carbohidratilor cu uleiuri nesaturate, inclusiv in lupta impotriva cancerului de prostata.

Analiza a fost realizata pe un numar de peste 4500 de pacienti si a fost bazata pe o serie de chestionare privind obiceiurile alimentare ale acestora.