uleiul-de-maracuja-si-beneficiile-pentru-frumusete

Maracuja sau fructul pasiunii, asa cum mai este cunoscut acest fruct, este originar din Brazilia, Paraguay si nordul Argentinei. Maracuja este cultivata in prezent in regiuni tropicale si subtropicale precum America de Sud, Caraibe, Israel, Australia sau Hawaii si Statele Unite. Fructul este apreciat pentru gustul dulce dar si numeroasele beneficii ale semintelor sale, ce merg mai departe de hranirea organismului, pana la sustinerea frumusetii naturale.

Semintele de maracuja abunda in acizi grasi esentiali si antioxidanti. Uleiul bogat extras din aceste seminte contine acid palmitic, acid oleic si, in special, acid linoleic. Maracuja este utilizata in multe tari pentru beneficiile pe care le are pentru sanatate si face parte chiar din retetele traditionale, insa uleiul este un instrument extrem de util pentru infrumusetarea tenului, a pielii, a parului si a unghiilor.

Cuprins


Efect antiaging, hidratant si intens iluminator pentru ten
Par stralucitor, unghii sanatoase, piele hidratata
Aplica corect uleiul de maracuja
Alege cu atentie produsele pentru frumusetea ta

Efect antiaging, hidratant si intens iluminator pentru ten

Ne dorim un ten luminos, fara riduri, care sa fie hidratat si suplu, insa fiecare dintre noi se confrunta cu diverse probleme, in functie de tipul de ten, probleme precum hidratarea deficitara, hiperreactivitatea, sensibilitatea tenului sau excesul de sebum. Uleiul de maracuja se potriveste tuturor tipurilor de ten, datorita beneficiilor numeroase pe care le are dar si a compozitiei naturale deosebite bogata in substante cu efecte intense. Unul dintre cele mai elocvente exemple este piceatanolul, un antioxidant care se regaseste cu precadere in uleiul de maracuja. Piceatanolul ne ajuta sa prevenim fotoimbatranirea, sa stimulam sinteza de colagen si la inhibarea productiei de melatonina cu scopul de a uniformiza pigmentarea pielii.
Folosind un ulei cosmetic de calitate nu vom ramane cu senzatia de piele incarcata sau uleioasa, iar consistenta usoara il va face sa fie usor si rapid absorbit de piele.
Mentinerea hidratarii pielii prin imbunatatirea functiei de bariera este printre principalele beneficii ale uleiului de maracuja. Lipsit de hidratarea corespunzatoare, tenul isi va pierde stralucirea si elasticitatea, fiind favorizata aparitia ridurilor. Pentru tenul cu tendinta de ingrasare uleiul de maracuja contribuie la reglarea secretiei de sebum si la normalizarea compozitiei acestuia, reducand astfel riscul blocarii porilor si al aparitiei inflamatiilor si pustulelor. Uleiul de maracuja este potrivit si pentru tenul sensibil sau hiperreactiv, intrucat contine principii active cu efect calmant si de reducere a inflamatiilor.

Prin stimularea sintezei de colagen, o proteina esentiala ce se regaseste in structura tuturor tesuturilor organismului, in special in piele, tendoane si ligamente, uleiul de maracuja intensifica procesele de regenerare si de restructurare celulara si contribuie la reducerea ridurilor si a liniilor fine. De asemenea, datorita acestei capacitati regenerative, uleiul favorizeaza vindecarea normala a tesuturilor, calitate importanta daca ne dorim refacerea tenului in urma unor episoade acneice. Proprietatile antioxidante ale uleiului de maracuja fac ca acesta sa fie un bun protector impotriva actiunilor nocive ale radicalilor liberi si ale radiatiilor UV, cauze frecvente de imbatranire si pierdere a elasticitatii pielii, reducand inflamatia, hiperpigmentarea si degradarea colagenica.

Par stralucitor, unghii sanatoase, piele hidratata

Uleiul de maracuja este un excelent hidratant nu doar pentru ten si piele, dar si pentru par si unghii. Produsele pentru curatarea parului pot avea un efect dur asupra scalpului si pot genera o secretie excesiva de sebum dar si dezechilibrarea florei care protejeaza firul de par si mentine sanatatea acestuia. De asemenea, din cauza tratamentelor chimice, termice si a actiunii factorilor de mediu parul capata un aspect tern, “uscat” si o textura aspra. Fenomenul apare din cauza perturbarii coeziunii si detasarii celulelor de la suprafata firului de par, celule cu o dispunere similara solzilor care permit absorbtia componentelor bioactive. Uleiul de maracuja ne ajuta sa hidratam firul de par si sa restauram dispunerea uniforma a acestor celule, oferind parului o textura matasoasa si un aspect sanatos, stralucitor.
Uleiul de maracuja poate fi utilizat pentru hidratarea pielii corpului, dar si pentru ingrijirea cuticulelor, acele portiuni de piele care acopera baza unghiilor si protejeaza tesutul ce asigura cresterea si regenerarea acestora.

Aplica corect uleiul de maracuja

Uleiul de maracuja este usor de aplicat si isi gaseste rapid locul in programul nostru zilnic sau saptamanal de infrumusetare, datorita versatilitatii sale dar si a numeroaselor beneficii. Pentru ten poate fi aplicat zilnic, atat dimineata cat si seara. Dimineata poate functiona cu succes ca factor hidratant. Aplicam uleiul de maracuja pe o discheta demachianta si tamponam delicat tenul, apoi clatim usor fata cu apa calduta. Daca simtim nevoia de o hidratare suplimentara, putem aplica si o crema cu proprietati hidratante. Seara putem aplica uleiul cu ajutorul unei dischete demachiante, fara a-l indeparta insa cu o pelicula de apa. Astfel ne vom bucura de actiunea sa reparatoare pe parcursul intregii nopti, o perioada in care tenul este mai receptiv la substantele nutritive oferite de acesta.

Pentru corp, uleiul de maracuja se maseaza usor pe zonele care necesita hidratare, fie ca este vorba despre zona cu tendinta de deshidratare a gambelor, a coapselor, a talpii si a coatelor sau de cuticulele unghiilor. Pentru par poate fi folosit ca atare, aplicandu-se cateva picaturi pe parul umed, cu aproximativ 20-30 de minute inainte de samponare. Pentru eficienta maxima il putem aplica si pe parul uscat, il lasam sa actioneze pe toata durata noptii, apoi spalam parul.

Alege cu atentie produsele pentru frumusetea ta



Pentru a ne asigura ca beneficiem de cat mai multe dintre proprietatile uleiului de maracuja trebuie sa alegem cu grija produsul pe care il vom folosi. Acesta trebuie sa fie natural, sa contina ingrediente de cea mai inalta calitate si sa fie obtinut printr-o metoda ce permite pastrarea tuturor nutrientilor. Maracuja Pure Special Oil, de la Secom®, contine ulei pur de maracuja obtinut prin presare mecanica, procedeu fizic de extractie ce permite pastrarea componentelor bioactive si nu implica utilizarea compusilor chimici de sinteza. Maracuja Pure Special Oil este conservat natural, datorita adaosului de vitamina E.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru frumusete.