Varsta:16 ani
Afectiune principala: limfom Hodgkin cu scleroza nodulara
Afectiuni secundare: efectele negative ale chimioterapiei

Ma numesc R.M. si am si facut parte din echipa care a strans fonduri pentru a-l ajuta pe I.R.

I.R a fost diagnosticat in data de 17.03.2010 cu limfom Hodgkin cu scleroza nodulara (o tumora maligna de dimensiunile: 12,5 x 11 x 8,3 cm). In urma mai multor analize efectuate, ni s-a recomandat tratament hematologic la Institutul Oncologic din Bucuresti (IOB), urmand ca tumora sa fie extirpata - daca aceasta ar fi raspuns la tratament si s-ar fi micsorat suficient incat sa poata fi operata fara riscuri.

Dupa prima si mai ales cea de a doua sedinta de chimioterapie, ficatul si splina i-au fost afectate, analizele nu au iesit prea bine, iar starea fizica si psihica erau la cote foarte scazute. Doamna doctor oncolog a considerat ca daca inainte de cea de a treia sedinta nu isi va reveni va fi nevoita sa intrerupa chimioterapia!

In aceasta situatie am contactat specialistii Centrului de Medicina Integrativa Secom® (fost “Energy Plus”). Aici, in cadrul unei analize minutioase a documentelor medicale, a fost stabilit un program de tratament complementar care a inclus unele dintre cele mai puternice antitumorale naturale cunoscute la nivel mondial care au potentat actiunea antitumorala a citostaticelor administrate in Institutul Oncologic – pe de o parte, iar pe de alta parte, au avut rolul de detoxifiere, de intarire a imunitatii organismului, de a proteja organele interne de efectele secundare ale chimioterapiei, etc. Schimbarile in bine produse asupra starii fizice si psihice, dupa numai 6 zile de administrare, au fost uimitoare atat pentru rude, prieteni, colegi si profesori cat si pentru medicul curant oncolog, care a putut aplica astfel in continuare chimioterapia. Mai mult, analizele au iesit bine, iar ficatul si splina si-au reluat functionarea normala.

Desi au fost si momente dificile (mirosul greu de spital, tratamentul in sine, etc.) care l-au afectat psihic, tratamentul complementar a fost adaptat in functie de necesitatile lui in perioadele respective, reechilibradu-l nu numai fizic dar si psihic. Astfel, desi la inceputul chimioterapiei, prezenta riscul intreruperii tratamentului din cauza alterarii starii de sanatate, a reusit sa termine cele 12 sedinte prescrise, mentinandu-si constant o stare fizica si psihica foarte buna. Indiferent de momentul in care am solicitat sfatul, cu sau fara programare, intre doua consultatii sau doua retete, specialistii Centrului Energy Plus” (actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®) si-au gasit timp atat pentru a da informatiile cerute, cat si pentru a ne sustine moral.
Prietenul nostru nu doar ca a rezistat curei de chimioterapie dar, la sfarsitul acesteia, atat analizele efectuate in cadrul IOB cat si rezulatele obtinute in urma scanarii interstitiale (EIS) la Centrul de Medicina Integrativa Secom® au aratat ca organele interne nu sunt afectate, ele functionand normal.
Mai mult decat atat, in urma efectuarii analizei PET, s-a constatat “un miracol”, asa dupa cum s-a exprimat unul dintre doctorii care au vazut rezultatul: tumora nu mai este detectabila nici cu cel mai performant aparat al zilelor noastre, de unde se poate deduce ca, daca mai sunt urme ale ei, acestea sunt sub 8 mm!

Nu pot sa nu ma intreb acum, cand vad cu ochii mei aceste rezultate care ar fi fost situatia astazi daca nu ar fi existat posibilitatea urmarii acestor tratamente naturale complementare sau daca nu ar fi existat oamenii minunati care trudesc promovand aceste produse.

Nu gasim cuvintele potrivite pentru a multumi tuturor acelora care au dat din inima darul lor de pret pentru ca R. sa se faca bine! Tot ceea ce afirm aici este intocmai cu realitatea.

Am scris aceste randuri cu gandul de a fi de folos si altor persoane care au probleme asemanatoare si asumandu-mi intreaga raspundere pentru ceea ce am scris, intrucat putem proba toate afirmatiile facute. Le multumim medicilor din spitalele prin care am trecut pentru profesionalism si ne exprimam intreaga gratitudine pentru daruirea si efortul colectivului de la Centrul Medicina Integrativa Secom®, care au facut ca o tumora maligna “cat o portocala”, dupa cum s-au exprimat medicii, sa se resoarba intr-atat incat sa nu mai poata fi detectata cu cel mai performant aparat iar el sa aiba toate sansele la o viata absolut normala. Pentru toate acestea, dorim viata lunga celor de la care am primit un ajutor vital.

Ne plecam in fata tuturor celor care au participat intr-un fel sau altul, la aceasta batalie pe care am dus-o, le multumim pentru ca inima lor a rezonat in fata nenorocirii!

Cu respect si admiratie,