DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

“Terapia cu tatuaje” pentru bolile autoimune

“Terapia cu tatuaje” pentru bolile autoimune

Bolile autoimune ar putea fi controlate intr-o zi cu ajutorul unor “tatuaje temporare”, arata oamenii de stiinta de la Universitatea Rice. Noua terapie consta in injectarea la nivel subcutanat (injectat sub piele) a unui tip de nanoparticule pe baza de clusteri de polietilenglicol (PEG).

Particulele au fost studiate la colegiul medical Baylor, Universitatea Rice, din Huston, Texas, cu rezultate promitatoare.

Afectiunile autoimune sunt cauzate de propriul sistem imunitar, care ataca diverse zone sau organe din corp. Principala clasa de anticorpi care este implicata in acest tip de afectiuni este reprezentatanta de limfocitele T.

Compusul studiat a manifestat o afinitate deosebita pentru limfocitele T, neinteractionand cu celelalte tipuri de anticorpi. Acest lucru reprezinta un mare avantaj, celelalte produse de control al bolilor autimune fiind imunosupresoare generice (afecteaza toate clasele de anticorpi din corp).

Administrarea subcutanata prelungeste perioada de activitate terapeutica, absorbtia fiind treptata, spre deosebire de administrarea directa in fluxul sangvin.

Singurul dezavantaj este faptul ca la administrarea compusului, pe piele apare o pata neagra pana cand acesta este complet absorbit. Cercetatorii se gandesc la posibilitatea injectarii compusului sub diverse modele, care sa imite un tatuaj, depasind astfel acest neajuns.

Terapia cu nanoparticule incepe sa fie intensiv studiata, acest tip de compusi putand fi modicati pentru a avea afinitate doar pentru anumite celule de interes (inclusiv cele tumorale) si livrand substanta activa doar in anumite zone din corp.


Sursa: Science Daily

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare