studiu-flavonoidele-scad-riscul-cancerului-ovarian

Consumul regulat de ceai si citrice, bogate in flavonoide, poate reduce riscul aparitiei cancerului ovarian epitelial cu pana 31%, arata datele unui studiu efectuat de University of East Anglia (UEA), Marea Britanie.


Timp de 30 de ani, cercetatorii au studiat regimul alimentar a 171,940 femei, cu varsta intre 25 si 55 de ani, stabilind ca cele ale caror regim alimentar era bogat in flavonoide, au prezentat un risc mai scazut de imbolnavire de cancer ovarian.


Flavonoidele sunt compusi cu efect antioxidant care se gasesc in ceaiul negru, vinul rosu, citrice si mere.


Acesta este primul si cel mai mare studiu care arata interdependenta dintre consumul de flavonoide si cancerul ovarian, sustine coordonatorul studiului, prof. Aedin Cassidy din cadrul Departamentului de Nutritie din cadrul University of East Anglia (UEA), Norwich Medical School. “Principalele surse de flavonoide sunt in ceai si sucul de citrice, alimente care pot fi incluse foarte usor in dieta, ceea ce ne arata ca schimbarea obiceiurilor alimentare poate avea un impact deosebit in reducerea riscului de cancer ovarian.”


Cancerul ovarian este a cincea cauza de deces in randul femeilor, arata statisticile.


Sursa: ScienceDaily®