studiu-curcuminul-promitator-in-terapia-cancerului-cauzat-de-hpv

Curcuminul, substanta activa extrasa din rizomii de turmeric, prezinta rezultate promitatoare in terapia cancerului oral, cauzat de virusul papiloma uman (HPV), arata datele unui nou studiu publicat pe ecancermedicalscience.

Studiul a urmarit efectul antioxidant al curcuminului asupra tulpinilor HPV 16, pozitive pentru linia tumorala de carcinom oral 93VU147T, si a demonstrat ca acesta inhiba expresia HPV in celulele canceroase orale, ducand si la scaderea nivelurilor de transcriere celulara a factorilor AP1 si NF-kB. Rezultatele cercetarii evidentiaza rolul terapeutic al curcuminului in controlul cancerului oral, oferind noi perspective de tratament.

Dr. Alok Mishra de la Emory University, Atlanta, USA, coordonatorul echipei de cercetare, sustine ca a observat efectele curcuminului asupra HPV si a cancerului cervical inca din 2005, cercetand proprietatile acestuia.

Turmericul sau Curcuma (Curcuma longa) este o planta erbacee originara din Asia, utilizata in bucatarie pentru condimentare. Mai multe studii arata ca substanta activa din turmeric, Curcuminul, are calitati antioxidante, antivirale si antiinflamatoare, fiind inca studiat pentru proprietatile sale anticancerigene.