stresul-afecteaza-fertilitatea

Implicatiile negative ale stresului asupra fertilitatii sunt din ce in ce mai discutate in ultimii ani, ipoteza impartind in doua tabere si medicii.

Un nivel ridicat de stres afecteaza fertilitatea, arata datele unui nou studiu efectuat de epidemiologul Kira Taylor, din cadrul Universitatii din Louisville.

La studiu au participat 400 de femei, cu varste pana la 40 de ani, care au fost invitate sa completeze un jurnal in care sa mentioneze nivelul de stres zilnic pe o scala de la 1 la 4, precum si alte obiceiuri care ar putea influenta fertilitatea: fumatul, consumul de alcool, cafeina, mijloacele de contraceptie folosite. Evaluarea se oprea in momentul in care participanta ramanea insarcinata sau ajungea la un numar de 8 cicluri menstruale monitorizate.

La interpretarea datelor s-a tinut cont si de urmatorii parametri: indicele de masa corporala, varsta, frecventa actelor sexuale. Rezultatele au indicat faptul ca femeile care au experimentat un nivel ridicat de stres in perioada ovulatorie, aveau o rata de reusita in a ramane insarcinate cu 40% mai mica decat celelalte participante la studiu.

Studiul confirma rolul nociv al stresului asupra fertilitatii si este util femeilor care sufera de infertilitate fara cauze medicale.


Sursa: ScienceDaily

(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Inositol 750mg

100 capsule vegetale

99.00 lei
In curs de aprovizionare