stilul-de-viata-sanatos-trebuie-sa-inceapa-din-tinerete

Un stil de viata sanatos din tinerete este cunoscut ca avand beneficii majore mai tarziu, inclusiv pentru a reduce considerabil riscul de a suferi de Alzheimer sau dementa. Dar in ce masura alegerile corecte ne feresc mai tarziu de micile probleme?

Cercetatorii de la Universitatea din California au realizat un studiu la nivel national pe o marja larga de persoane, cu varste de la 18 pana la 99 de ani. Memoria, obiceiurile lor care influenteaza sanatatea, cum ar fi cat si daca fumeaza, daca fac sport sau ce alimentatie aleg au facut parte din subiectul analizei.

Cercetatorii au fost surprinsi sa afle ca persoanele din categoria de varsta 60-99 de ani sunt mai implicati in respectarea regulilor pentru o viata sanatoasa decat adultii mai tineri sau chiar tinerii. Cele doua categorii de varsta din urma au semnalat de asemenea mai des probleme ale memoriei, pe cand prima a demonstrat importanta unei regim sanatos, mai ales in conditiile in care, din cauza varstei mai inaintate, efectele uzarii organismului sunt mai pregnante.