Varsta: 76 de ani
Afectiune principala: neoplasm prostata
Afectiuni secundare: hipertensiune arteriala, metastaze osoase

Ma numesc R. M., am varsta de 76 de ani si sunt pensionar. In anul 2007 mi s-a decoperit, prin biopsie, cancer la prostata, scor Gleason 7(4+3).

Pentru cei care nu stiu, acest scor variaza intre 2 si 10 si cu cat este mai mare, cu atat boala este mai agresiva. Tratamentul alopat a fost orhidectomia bilaterala (indepartarea chirurgicala a testiculelor) si administrarea de medicamente antihormonale. Nu am facut radioterapie.

Mentionez ca bunicul meu si un var au suferit de cancer de prostata.

Sufar de asemenea de tensiune arteriala si colesterol crescut.

In noiembrie 2007 scintigrafia osoasa a indicat posibile metastaze osoase. Posibilitatea aparitiei unor metastaze osoase m-a facut sa inteleg un lucru esential: medicamentele trateaza o boala care s-a instalat iar tratamentele naturale sprijina intregul organism avand drept scop nu numai tratarea bolilor instalate dar si prevenirea aparitiei lor.
Sunt convins ca tratamentele naturale, daca sunt de calitate si recomandate de specialisti in domeniu, pot avea un rol important in stoparea evolutiei bolii si prelungirea vietii. Nu am renuntat la tratamentul alopat dar acesta se adreseaza unui singur aspect al bolii si anume inhibarea hormonala, celelalte aspecte ale bolii ramanad “descoperite”. Am considerat deci ca este necesara o completare a tratamentului medicamentos cu produse naturale. Am ales Centrul “Energy Plus” (actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®) datorita bunului renume pe care l-a castigat nu in cateva luni, ci in ani de experienta.
Iata, si in cazul meu, sunt peste cinci ani de cand urmez permanent tratamentele naturale recomandate cu rezultate foarte bune. Acord o apreciere maxima modului in care tratamentul natural a fost in permanenta adaptat, in mod stiintific, bolii mele. Evaluarea medicala anuala, arata ca starea sanatatii mele este foarte buna ceea ce ma indreptateste sa scriu cu convingere aceste randuri de multumire.

Atentia cu care tratamentele naturale au fost integrate in planul de tratament general, a avut ca efect scaderea si mentinerea PSA (care indica evolutia cancerului de prostata) la valori mai mici de 0,002ng/ml; colesterolul si tensiunea arteriala sunt in limite normale fara medicamente, doar cu produsele naturale folosite, scintigrafia din decembrie 2011 a indicat doar inflamatii articulare iar efectele secundare ale tratamentului hormonal sunt minime.

Mentionez ca pe langa produsele recomandate pe care le-am procurat de la magazinul Centrului, am beneficiat de evaluarea starii generale de sanatate cu metoda EIS si de explicatii amanuntite legate de toate aspectele bolii si de tratamentelor naturale primite.

Va multumesc mult!