-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Sportul ne reface inima dupa infarct

Sportul ne reface inima dupa infarct

Cardiacii se feresc de exercitiile fizice viguroase, dar un studiu recent a arata ca insuficienta cardiaca, data de infarct se poate corecta datorita sportului. Mai exact, exercitii fizice realizate zilnic, duc la regenerarea muschiului cardiac, arata cercetatorii de la universitatea Moores din Liverpool.

Savantii au descoperit ca efortul fizic activeaza celule stem latente care se afla in muschiul cardiac si care ajuta la regenerarea tisulara. Potrivit studiului citat, publicat in revista British Heart Foundation, este suficient ca persoanele care au suferit infaract sa efectueze, pentru jumatate de ora, de patru ori pe saptamana, exercitii de intensitatea medie pentru a se bucura de efectul pozitiv asupra muschiului cardiac. Rezultatele cercetatorilor de la Universitatea din Liverpool au aratat ca acest tip de exercitii activeaza 60% din celulele stem cardiace, celule care in alte conditii raman in stare latenta, nefolosite.

La numai o saptamana de la debutul programului de exercitii, cercetatorii au observat cresterea cu 7% a numarului de celule cardiomiocite (celulele pulsatile care se contracta) de la nivelul muschiului inimii, dar si alte beneficii conexe precum cresterea oxigenarii celulare, datorata tot sportului.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare